1. De prijsuitreiking van herenenkel 4 finale zondag 14 juli bij TV Forescate. Van links naar rechts: toernooicommissielid Jeroen van der Bremer, tweede prijswinnaar Alex van Mierlo, winnaar Mathé Hertogh en de sponsor, Joost Haest, van Severijn Hulshof Advocaten.

Geslaagd Severijn Hulshof Open Tennistoernooi in Voorschoten

Terwijl in Londen het internationale grastennisseizoen werd afgesloten in de tenniskathedraal Wimbledon, organiseerde TV Forescate in Voorschoten nog een graveltoernooi. Wind en regen konden de pret niet druk en al zorgde het weer wel voor logistieke obstakels en late avondpartijen, alle 256 geplande wedstrijden konden doorgang vinden.

“Geen onvertogen woord is er gevallen, ondanks de regen. Heel sportief allemaal,” aldus een blije toernooi-voorzitter Stefan Mouwen, die dit jaar de opzet van het toernooi iets had aangepast. Spelers konden spelen in diverse klassen en niet volgens de actuele sterktelijst. Veel tennissers deden daardoor met meerdere onderdelen mee, bijvoorbeeld in herendubbel 5 én 6.

De wedstrijdenreeks startte op zondag 7 juli. Voor elke deelnemer een goodie-bag met verrassingsbonnen. Een dagelijkse online dagkrant bracht uitslagen, nieuws en mooie foto’s. De gewijzigde opzet leverde tien procent meer deelnemers op, in totaal deden zo’n 300 spelers.

Vertraging door regen
Woensdag had de toernooicommissie een uitdaging. Regen zorgde ervoor dat de gravelbanen onbespeelbaar waren. Gelukkig waren de smashcourt-banen wél bespeelbaar. De laatste avondwedstrijd startte daardoor later dan normaal, gelukkig waren alle buren direct gelegen aan het tennispark op de hoogte dat er deze week een open toernooi was.

Vrijdag begon wederom met veel regen. ’s Middags trok het noodweer weg en konden de wedstrijden volgens planning gespeeld worden. De avond was extra bijzonder, dankzij mooie wedstrijden en muziek van The Tickets. Ook was er een gezellige barbecue, mede mogelijk gemaakt door scharrelslagerij Arbouw.

Finaledagen
Zaterdag 13 juli en zondag 14 juli waren de finaledagen. Het Wassenaars jeugdlid Alex van Mierlo verdient een bijzondere vermelding. Hij heeft vermoedelijk de meeste uren op de baan gestaan, maar greep helaas net twee keer mis. Van Mierlo werd tweede in herenenkel 4 én 5. Toch een hele knappe prestatie. Forescater Mathé Hertogh ging er in een heel spannende drie-setter met de winst vandoor. Mathé was de koning van de drie-setters; hij speelde er vier in totaal. Met dubbelpartner Ralph Driessen kon hij ook de titel in herendubbel 4 incasseren.

Toernooicommissielid Jeroen van den Bremer deed het ook goed. Hij won herenenkel- en dubbel 5, samen met mede commissielid Xander van der Klaauw. In gemengd dubbel werd hij tweede samen met Mirjam Haenen van LTC Vredenburch. Jordie van der Meer, afkomstig van LTV De Merenwijk uit Leiden, won de sterkste categorie heren-enkel en -dubbel 2. Mathys Bloem, ook van LTV De Merenwijk, ging er met de titel vandoor in herenenkel 3. Gemengde dubbel 2 werd gewonnen door Mark Geerdes en Hanneke Warmerdam, beide van STV Qravel, de Leidse studenten tennisvereniging, die altijd goed vertegenwoordigd is op het Forescate toernooi.

Damestoernooi kleiner in omvang
De dames waren helaas op het toernooi minder goed vertegenwoordigd. In de hoogste categorie dames 5 won het Wassenaarse Forescate-jeugdlid Sophia Semprimoschnig. In een categorie lager, dames 6, kon zij helaas haar favorietenrol niet waarmaken. In damesdubbel 5 gingen de dames Joan van der Lubbe en Pleuni van der Meer, beide afkomstig van LTC De Munnik uit Leiderdorp, er overtuigend met de winst vandoor.

Al jaren is het ook gebruikelijk om een 35+ categorie te hebben. In diverse onderdelen deden veel deelnemers mee. Ook diverse Forescate-spelers deden hieraan mee en sleepten prijzen in de wacht. Zo won onder andere Jenny Bor de dames dubbel 7, samen met haar maatje van TC Roomburg, Viola Borgdorff. Forescaters Heleen Heithuis en Arie Stalenburg konden de gemengd dubbel 7 op hun naam schrijven. Ook Sabine Richert-Hendriks kwam in de dames enkel 35+ als winnaar uit de strijd.

Kennismaking zomertennis
Al met al een prachtige tennisweek met veel mooie wedstrijden. Met veel tennisliefhebbers uit Voorschoten en Leiden. Om deze mooie week voort te zetten, heeft TV Forescate voor niet-tennissers een leuke kennismaking. Altijd al willen tennissen? Of een tijdje gestopt met tennis en wil je nu wel weer eens beginnen? Dan ben je bij TV Forescate aan het juiste adres. Je kunt deze zomer lid worden en onbeperkt vrijspelen. Zomertennis biedt een tijdelijk lidmaatschap aan en stopt automatisch half september. Of doe mee aan Mix je suf toernooi eind augustus; voor iedereen van 16 jaar en ouder die kan tennissen. Ook als je geen lid bent. Kijk op de website naar de mogelijkheden: www.forescate.nl

 

Leiden Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×