Burgemeester Pauline Bouvy-Koene stapte met voorzitter Louise Wammes op de duofiets. (Foto's: PR).

Fietsmaatjes Voorschoten nu met drie duofietsen door het dorp

Fietsmaatjes Voorschoten heeft gisteren haar derde duofiets in gebruik genomen. De organisatie ontving de fiets uit handen van de gemeente Voorschoten en Welzorg. Met de ingebruikname van de nieuwste aanwinst is het vrijwilligersinitiatief officieel gestart. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene: “Vorig jaar konden we de Fietsmaatjes een eerste impuls geven dankzij de burgemeesterscheque van Fonds1818. Ik ben blij dat dit startkapitaal zo goed gebruikt is en we nu de officiële aftrap hebben.”

Wethouder Mol reed met een van de initiatiefnemers Rob Eckhardt een rondje in de duofiets: “Ik ben trots op mensen die gewoon aan de slag gaan en goede dingen organiseren voor onze inwoners. Dankzij Fietsmaatjes Voorschoten zijn mensen meer in beweging, vaker buiten en is er sociaal contact.”

Hennie en Rob Eckhardt die het initiatief voor Fietsmaatjes Voorschoten namen, vertelden tijdens de aftrap enthousiast over het ontstaan van fietsmaatjes. Voorzitter Louise Wammes en Susan Mutsaerts hadden als doel om aan het eind van dit jaar twintig gasten en twintig vrijwilligers te laten fietsen, maar dat doel is nu al gehaald. “Het is mooi om te zien hoe blij wij mensen kunnen maken. Inmiddels hebben we met bijna alle vrijwilligers en gasten proefritten gemaakt en echt iedereen is enthousiast. Een ontroerde gast vertelde ons gisteren tijdens zijn eerste rit dat hij niet had gedacht ooit weer langs de oude bekende plekken van vroeger te fietsen. Met deze derde fiets kunnen we zelfs nog meer gasten en vrijwilligers verwelkomen.”

Door goede samenwerking de juiste mensen bereiken
De aftrap was een mooi moment om verschillende mensen en organisaties in contact te brengen met Fietsmaatjes Voorschoten. Esther Paauw (sociaal werker bij Voorschoten Voor Elkaar) en Cindy van Oostrum (Welzorg) waren aanwezig. Ook is er binnenkort een gesprek om de samenwerking met de huisartsen te versterken en heeft Topaz al diverse gasten in contact gebracht met Fietsmaatjes. Met een goede samenwerking is de kans groter dat de mensen die een fietsmaatje het hardst nodig hebben bereikt worden.

Fietsmaatjes koppelt gasten aan vrijwilligers
Fietsmaatjes is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door hun beperking of leeftijd niet meer kunnen of durven. Zij zijn de gasten. De organisatie koppelt een gast aan een vrijwilliger. Samen maken gast en vrijwilliger fietstochten op een comfortabele duofiets met elektrische trapondersteuning. Fietsmaatjes Voorschoten heeft met sponsoring van Zorg & Zekerheid, stichting Retourschip en het Oranjefonds eerder dit jaar al twee duofietsen aangeschaft. Nu is daar dus een derde bijgekomen.

Ook fietsmaatje of gast worden?
Wie geïnteresseerd is om vrijwilliger of gast te worden, kan alle informatie vinden op www.fietsmaatjesvoorschoten.nl of zich meteen aanmelden via info@fietsmaatjesvoorschoten.nl.

Maatschappij Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×