Teammanager grond, vastgoed en markt Laurens Cramer van de gemeente Leiden, directeur Mark Niersman van Bouwbedrijf Niersman en wethouder Fleur Spijker tekenden de overeenkomst op de plek waar de woningen ook gaan komen. (Foto's: Gemeente Leiden).

392 Studentenwoningen langs het water aan Ypenburgbocht

In de Ypenburgbocht op de kruising van de Oegstgeesterweg, de Schipholweg en de Willem de Zwijgerlaan, ook wel bekend als de voormalige Big Boss-locatie naar de bouwmarkt die daar ooit zat, komen 392 studentenwoningen. Donderdagmiddag zijn de overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling en de grondverkoop. De nieuwbouw gaat deel uitmaken van het project ‘Duurzaamste kilometer van Nederland’.

In het klimaatadaptieve complex komen voorzieningen als wasserette, gym en lobby. Kamers worden gemeubileerd en gestoffeerd en krijgen een eigen badkamer en keuken. Omdat de plek vlakbij station Leiden Centraal is komt er slechts een zeer beperkt aantal parkeerplekken. Voor de bewoners zijn er straks tweehonderd beheerde deelfietsen

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen): “We hebben in Leiden een enorm tekort aan betaalbare studentenwoningen. Er is de komende jaren behoefte aan zo’n 2700 extra studentenkamers. Ik ben dan ook erg blij met deze ontwikkeling. We voegen met het project in één keer 392 studentenwooneenheden toe aan de stad. Dat is bijna 15% van wat we nodig hebben.”

Mark Niersman: “Eindelijk een invulling op de locatie bekend als ‘Big-Boss’. Een duurzaam gebouw, dat aansluit op de duurzaamste kilometer van Nederland. De studentenwoningen zijn zeer geschikt voor internationale studenten. In het complex komen voorzieningen als een wasserette, gym en lobby. De kamer worden gemeubileerd en gestoffeerd opgeleverd en zijn meer dan compleet, met zelfs een keuken, douche, toilet, maar ook bijvoorbeeld potten en pannen.”

Planning
In mei was er een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners en andere belangstellenden. De tijdens de avond opgehaalde reacties zijn, voor zover mogelijk, verwerkt in het plan. Dit plan wordt in het laatste kwartaal van dit jaar ter visie gelegd. De mogelijke omgevingsvergunning wordt vervolgens het 1e of 2e kwartaal 2020 verleend, waarna er echt gebouwd kan gaan worden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×