( Foto's: Emile van Aelst )

Leerlingen YES WeekendKlas maakten presentatie Maanlanding, Rijksmuseum Boerhaave dit weekend in het teken van de maanlanding

Donderdagmiddag werd de presentatie onthuld die leerlingen van de YES WeekendKlas samen met de conservatoren van museum Boerhaave bedacht en gemaakt hebben. Op de presentatie is onder andere een van de maanstenen te zien die de astronauten mee naar de aarde hebben genomen en stukje van de Nederlandse vlag die mee geweest is naar de maan. Op een schermpje zijn de start van de Apollo en de eerste stap op de maan te zien. Samen met de leerlingen onthulde directeur Amito Haarhuis de presentatie. Komend weekend is er in het museum een themaweekend over de maanlanding met rondleidingen, workshops en een familielezing door Govert Schilling, bekend van de tv-serie ‘Govert naar de grenzen van het heelal’.

Leerlingen WeekendKlas YES Rijnland openen samen met directeur Amito Haarhuis de presentatie

Het thema weekend is tevens de start van de Zomervakantie activiteiten in Rijksmuseum Boerhaave. Deze zomervakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven. Een waterspeeltuin, workshops, een schateiland en nog veel meer. Knutsel je eigen skelet in elkaar of maak je eigen fabeldier. Ga het museum in met een ware dokterstas of ontdek hoe leuk wiskunde is in de familietentoonstelling.

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×