Leiderdorpse brug vanaf maandag afgesloten voor al het verkeer

18

De provincie Zuid-Holland voert in opdracht van gemeente Leiderdorp groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug. De werkzaamheden aan de Stierenbrug worden in twee fases uitgevoerd. De eerste fase begint aanstaande maandag 22 juli en loopt tot en met 1 september 2019. De tweede fase vindt plaats in het eerste kwartaal van 2020.

Tijdens de eerste fase worden reparaties bovenop de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het asfalt op het brugdek, het plaatsen van camera’s voor de bediening en het toevoegen van extra afsluitbomen. Daarnaast wordt het brugwachtershuisje opgeknapt.

In de tweede fase wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

Stremmingen auto- en vaarverkeer
Tijdens de werkzaamheden is de brug gedurende zes weken gestremd voor het wegverkeer. Dat wordt omgeleid. Vaarverkeer kan twee keer een week niet onder de brug doorvaren. De vaarweg is gestremd van 29 juli tot en met 2 augustus en van 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus. Buiten deze stremmingen geldt een hoogtebeperking van 2,50 meter en opent de brug in bloktijden van twee uur. Voor hogere boten geldt een omleiding.

Langzaam verkeer
Fietsers en voetgangers kunnen maken tijdens de werkzaamheden gebruik van de verderop gelegen Rhijnvreugdbrug. Voetgangers kunnen ook met de lijnbus reizen.

Openbaar vervoer
In overleg met Arriva zijn de routes van de buslijnen 1, 2, 169, 182 en 187 gewijzigd. De bushaltes blijven wel in gebruik. Meer informatie is te vinden op www.arriva.nl/leiderdorpsebrug.

Delen

18 reacties

  1. wat een stel koekenbakkers daar op dat gemeentehuis kon er geen pontje af mensen zo,n klere eind omlopen vooral bejaarden ,jullie zijn volgens mij niet goed bij je hoofd daar op dat gemeente huis eerst wel een pont of verbinding naast de brug, jullie denken ook loop je maar te pletter

    • Waarom moeten vooral bejaarden omlopen? Dat is een rare veronderstelling…. 😉 Als je die kleine omweg niet kunt lopen, dan neem je toch de bus. We leven in een land te grote van en postzegel, doe nou niet of het 100 kilometer om is.

    • Beter dan dat het geen vakantietijd is. Een brug moet nou eenmaal eens in de zoveel jaar groot onderhoud hebben. Waar maakt iedereen zich nou zo druk om???!!!

    • Misscien om bij sroring/calamiteiten te kunnen ingrijpen of om de apparatuur voor de afstandbediening onder te brengen? Geen info weten en toch commentaar leveren, hoe dom kun je zijn……..

Je bent nu offline