Samen eten is een van de verbindende activiteiten tijdens de Buurtcamping Leiden in de Tuin van Noord. (Foto's: Chris de Waard).

Tweede editie Buurtcamping Leiden binnen een dag volgeboekt

Het is dit jaar de derde keer dat de Buurtcamping Leiden wordt georganiseerd, maar toch werd gisteren pas de tweede editie officieel geopend door wethouder Marleen Damen. “Het eerste jaar moesten we het afblazen, omdat we te weinig vrijwilligers hadden, vorig jaar waren we bang dat er te weinig deelnemers zouden zijn en dit jaar waren we binnen 24 uur volgeboekt,” blikte mede-initiatiefnemer Alida Bos bij de opening gisteravond terug op de ontstaansgeschiedenis van de buurtcamping.

Vervolgens werd de camping net als vorig jaar officieel geopend door wethouder Damen die daarvoor een vlag in de mast hees. Zelf staat ze niet op de camping. “Maar wel een tent van ons. Daar slaapt een vriendin in met een van onze dochters, want haar eigen dichter zag het niet zitten,”  vergoelijkt Damen het feit dat ze niet zelf gaat kamperen in de Tuin van Noord waar dit weekeinde zo’n tachtig buurtbewoners hun tent opzetten. Of misschien iets minder, want gisteren was niet iedereen op komen dagen, met de regen van zaterdag in het vooruitzicht.

Vrijdagavond was het stralend weer en na de opening gingen de buurtkampeerders gezamenlijk aan de maaltijd.  “Daarin zijn we uniek,” weet Bos. Andere buurtcampings kennen zo’n gemeenschappelijke maaltijd niet, maar dat is bij uitstek het moment dat de mensen met elkaar kennis maken en ontmoeting is een van de belangrijkste doelen van de buurtcamping.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×