( Foto's: Emile van Aelst )

Uniek fotoboek gepresenteerd tijdens receptie 100 jarige Ren en Tourvereniging Swift

Gisteren op 19 juli bestond Ren en Tourvereniging Swift op de kop af 100 jaar. Reden om een receptie te geven voor leden en oud leden. Er hebben bij Swift grote namen uit de wielergeschiedenis gefietst, zoals onder andere Joop Zoetemelk, Gerben Karstens en Jan van Amsterdam. De laatste 2 waren ook aanwezig bij de receptie, Joop Zoetemelk liet in verband met een bezoek aan de Tour de France verstek gaan. De middag werd aan elkaar gepraat door Wim van Duivenbode, de Leidse wielerspeaker bij uitstek. Gerrit Kransse heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een uniek fotoboek over Swift. Het eerste exemplaar was voor voormalig voorzitter journalist Pieter Evelein.

Pieter Evelein ontving het eerste exemplaar van het fotoboek uit handen van Gerrit Kransse

Oud wielrenner Gerben Karstens blikte terug op zijn wielertijd en de vele wedstrijden die hij bij Swift en met Joop Zoetemelk gefietst heeft.Wethouder Paul Dirks kwam ook langs om de jarige vereniging te feliciteren. In november is er een grote re√ľnie-avond waarop volgens presentator Wim van Duivenbode, naast tal van oud leden ook vele voormalig wielergrootheden aanwezig zullen zijn.

 

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×