Verkeersinfarct na botsing op Plesmanlaan

37

Een flinke aanrijding had gisteravond laat niet alleen gevolgen voor de betrokken automobilisten. Door de enorme ravage en de plek van de botsing liep het verkeer compleet vast. Bij de aanrijding tussen twee personenauto’s raakte niemand gewond. Wel ontstond er veel materiële schade en een enorme opstopping.

Door de aanrijding en de afwikkeling ervan was de Plesmanlaan bij ter hoogte van de op- en afrit bij de A44 enige tijd compleet geblokkeerd voor het verkeer. Auto’s die vanuit de stad via de N206 richting Valkenburg reden, werden de A44 opgestuurd om via Oegstgeest om te rijden. Ook verkeer vanuit de richting Valkenburg liep vast en moesten omrijden via Oegstgeest.

Verkeer dat vanaf de A44 uit de richting van Wassenaar de snelweg afkwam, kon nog wel via de Plesmanlaan naar Leiden. Verkeer dat vanuit Oegstgeest kwam niet.

Delen

37 reacties

 1. Corné Ouwehand

  Was te verwachten, compleet onoverzichtelijk, dagelijks zie je mensen verkeerd rijden en de idiootste capriolen uithalen om op de juiste rijbaan te komen, beter is dit snel weer voorbij.

 2. Natasja Sydney Dani Yaléna Lens-Hamaker

  Niet zo heel gek!
  T zou er beter op moeten worden werd er beloofd,tot nu toe 1 grote chaos elke keer
  Veel mensen die hier niet vandaan komen of niet vaak rijden,halen de gekste capriolen uit om op de goede baan te komen
  Al 2x gezien dat men op de spookrijdende baan terecht kwam
  En Dan die 3 stoplichten op een korte stuk 🤔

  • beter gaat het pas worden als het klaar is natuurlijk 😉 Wat is een spookrijdende baan? en een korte stuk ?

  • Allert Goossens

   Als je gewoon netjes op de borden vooraf let weet je prima waar je heen moet. De meeste zijn echter te druk met voordringen of hun telefoon/

   • Helemaal met u eens Allert Goossens. U slaat de spijker op zijn kop. Er is daar niets aan de hand. Even goed op de borden en de aanwijzingen op de weg letten en zo nodig wat gas terug nemen.

 3. Tjaa.. was dan ook niet de vraag òf het daar een keer mis zou gaan maar wanneer… Treurig voor de betrokkenen

 4. Ruud Neuteboom

  reed daar gisteren ook langs…..het is ook een puinhoop ook hoor. Onoverzichtelijk, gevaarlijk, lijkt ook erg onlogisch……..voor een vreemde is het gokken welke kant je op moet……

 5. Allert Goossens

  Dat is dan weer het grote nadeel van die overigens goed-werkende gevlochten diamant. Wanneer op een kruising in de diamant een aanrijding plaatsvindt ligt alles stil …

  • hopelijk blijft het niet zo……….. Nee, ze laten de wegafzetingen, tijdelijke belijning en tijdelijke stoplichten gewoon staan…. wat een domme opmerking!

 6. Het is een voor Nederland ongebruikelijke verkeerssituatie, maar al met al werkte het helemaal niet slecht. De bebording en de aanwijzingen op het wegdek zijn redelijk duidelijk. En natuurlijk loopt het vast als er een ongeval op de kruising plaatsheeft, maar dat zou in de oude situatie ook zijn gebeurd.

Je bent nu offline