(Foto's: Buurtvereniging Zeeheldenbuurt).

Hekken rond Bontekoepark verwijderd

Het nieuw aangelegde Bontekoepark in de Zeeheldenbuurt is open. Vanmorgen heeft de gemeente op verzoek van de wijkbewoners de hekken rond het park weggehaald. Ook hebben hoveniers de ligusterheg gesnoeid. Er staan voorlopig nog wel bordjes met het verzoek niet op het gras te komen. Dat is namelijk nog niet overal goed aangeslagen omdat dit voorjaar erg droog was. Ook de wilde bloemenweide is soms nog meer zand dan weide.

Een deel van het Bontekoepark is ingericht als moestuin waar de vrijwilligers van stadstuinderij Het Zoete Land groente gaan telen voor de Voedselbank Leiden. De grond is daar momenteel ingezaaid met vrolijk geel bloeiend mosterdzaad.

De officiƫle opening van het Bontekoepark door wethouder Leewis is op burendag, dat is op zaterdag 28 september.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×