De dierenverblijven zijn in verband met de extreme hitte de komende dagen gesloten. (Foto: Chris de Waard).

Dierenasiel Stevenshage hanteert tropenrooster

In verband met de enorm hoge temperaturen waar we de komende dagen mee te kampen krijgen, sluit het dierenasiel Stevenshage aan de Kenauweg de komende dagen de deuren voor bezoekers. “De hallen van de plaatsbare katten gaan dicht voor bezoekers, de honden houden siësta en de konijnen zitten te chillen op hun koelplaten,” zo meldt het asiel.

Het is volgens het dierenasiel belangrijk dat de dieren rustig aan kunnen doen en dat er zo min mogelijk mensen in de verblijven komen zodat het er niet nog warmer wordt.

Zodra de temperatuur het weer toelaat, gaan de deuren van heet asiel weer open. Wie toch wil kijken of er een plaatsbaar huisdier van zijn of haar gading in het Leidse asiel zit te wachten op ‘een gouden mandje’ kan terecht op het Instagram-account van Stevenshage.

Het asiel is wel gewoon geopend voor mensen die Carnibest willen kopen, spullen willen langsbrengen of hun gevonden dier willen ophalen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×