(Foto: Emile van Aelst).

Museum Voorschoten zoekt herinneringen aan WO II

Het Museum Voorschoten in de Voorstraat stelt vanaf april volgend jaar oorlogsherinneringen ten toon. Op 5 mei 2020 staat heel Nederland stil bij 75 jaar vrijheid. “Dit is een goed moment voor Museum Voorschoten om te kijken naar de oorlogsperiode in Voorschoten,” zegt vice-voorzitter Hans Rasch. “We stellen een tentoonstelling samen en ook organiseren we meerdere bijeenkomsten onder het motto: ‘Dorp in Oorlog’, aldus Rasch die daarvoor de hulp inroept  van zijn dorpsgenoten. “Tijdens de oorlogstijd is er in Voorschoten veel gebeurd en herinneringen daaraan liggen mogelijk nog ergens besloten in brieven, foto’s, voorwerpen of verhalen.”

Wie op zolder of in een oude koffer nog herinneringen aan de oorlogsjaren heeft, van zichzelf of van ouders, grootouders, vrienden of bekenden, kan contact opnemen met het Museum Voorschoten. Er wordt dan in overleg bekeken of de betreffende voorwerpen onderdeel van de tentoonstelling over Voorschoten in de oorlog kunnen worden.

Stuur in dat geval een mail aan info@museumvoorschoten.nl met daarin een korte beschrijving van de herinnering.

Cultuur Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×