Kortebaandraverij Voorschoten ook dit jaar afgelast

16

De kortebaanwedstrijden in Voorschoten gaan aanstaande vrijdag 26 juli niet door. De Stichting Paardensport Voorschoten heeft woensdagmorgen dit besluit genomen in verband met de verwachte hitte. Volgens voorzitter Leo van Vliet is het niet verantwoord om onder deze omstandigheden de kortebaan door te laten gaan. “Er wordt gesproken over code oranje, wij betreuren dit besluit zeer, maar hebben geen andere keuze.” De kortebaandraverijen zijn onderdeel van de Voorschotense Paardendagen die dit weekeinde worden gehouden.

Vorig jaar moest de organisatie de kortebaan ook al afgelasten, ook toen was de hitte de oorzaak. In 2014 werd de koers verplaatst, omdat door regen in de ochtend voorafgaand aan de kortebaan het zand van de baan was gespoeld. De kortebaan, waarbij werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap, werd toen verplaatst naar september.

Vorig jaar werd er geen nieuwe datum gevonden voor de paardenwedstrijd. De Stichting Paardensport Voorschoten heeft hoop dat het dit jaar wel lukt. Van Vliet: “We hebben de SNDR gevraagd om de data waarop we eventueel kunnen koersen. Met deze lijst gaan we vervolgens kijken wat er mogelijk is.”

Delen

16 reacties

  1. Den nu de paardenmarkt nog afschaffen, dan is het plaatje eindelijk compleet

    • Al die mensen die lopen te trutten over paardenmishandeling bla Bla Bla. Om mooie van te worden…

Je bent nu offline