mboRijnland sluit aan bij versnelde opleiding tot kok

Het mboRijnland sluit aan bij het initiatief van de Horeca Groep Leiden om te voorzien in een versnelde opleiding tot kok. Het gaat hierbij vooral om volwassen zij-instromers die alsnog hun diploma willen halen of om personen die zich om willen laten scholen.

Tijdens het eenjarige traject werkt de student en volgt hij door het jaar heen in totaal twintig lesdagen bij mboRijnland in Leiden. Na dat jaar ontvangt de student het diploma voor de opleiding kok niveau 2. De opleiding wordt betaald door de werkgever en leidt vaak tot een vaste baan. De eerste lichting bij mboRijnland begint in september.

Twintig lesdagen
De opleiding tot kok is er vooral een in de praktijk. De student werkt bij het betreffende bedrijf en krijgt daarvoor gewoon betaald. Daarnaast volgt hij/zij twintig lesdagen bij mboRijnland bij de locatie Leiden B├Ętaplein, naast station Lammenschans. De lesdagen zijn geheel gericht op het vak als kok. De aanstaande koks krijgen er keukentheorie, warenkennis, leren over verschillende eetculturen en -wensen en brengen die ook meteen in praktijk.

Aanmelden
De opleiding is een initiatief van de Horeca Groep Leiden om het tekort aan goed horecapersoneel aan te pakken. Zij riep twee jaar geleden de HGL Academy, de naam van de opleiding, in het leven om zelf jong en talentvol personeel te werven en op te leiden. Het succes van de opleiding was zodanig, dat er ook komend studiejaar weer een vervolg aan wordt gegeven. Aanmelden kan via www.dehorecagroep.nl/academy.

Leiden Onderwijs Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×