Ons Doel wil honderd woningen op schoollocatie Bizetpad

7

Op de plek van een leegstaande school aan het Bizetpad tussen de appartementen aan het Pergolesipad en zorgflat De Parelvissers in Leiden Zuidwest gaat Woonstichting Ons Doel tachtig tot honderd sociale huurappartementen ontwikkelen. Mogelijk wordt een deel van de woningen bestemd voor bijzondere doelgroepen zoals statushouders en ex-daklozen.

Ook komt er in het complex waarschijnlijk ruimte voor de scoutinggroepen Marnix en Waingunga. Die laatste zat tot voor kort aan de Vliet naast de Haagse Schouwbrug, maar daar wordt gebouwd aan het plan De Veerplaats waardoor de zeeverkenners moesten verkassen.

Na de zomer organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Tijdens die avond lichten Ons Doel en de gemeente het plan van Zijdekwartier Architecten toe.

Informatiebijeenkomst
Dinsdag 10 september 2019
Tijd: 19.30 uur start inloopbijeenkomst, 21.00 uur einde
Locatie: Wijkrestaurant Parelvissers, Bizetpad 8, Leiden
Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

Delen

7 reacties

  1. Foei, de Haagse Schouwbrug is een brug die over de Rijn gaat en niet de Vliet.

    On: prima plan om op deze locatie sociale huurappartementen te realiseren. De vraag is zo ontzettend groot. Het oude schoolgebouw geeft zelf geen mogelijkheden meer.

  2. Wat ik nou niet helemaal begrijp bij weer zo’n leutig fotomomentje voor mevrouw Spijker: eerst onderteken je een overeenkomst voor woningen. En pas drie maanden later is er een informatiebijeenkomst. Inspraak, daar doen we niet meer aan. Dat ís ook zóóóó 2018.

    • Wat moet inspraak voor ondertekening opleveren dan? Toch maar geen woningen op deze plek? Het plan wordt volop ontwikkeld. Mooi moment toch als omwonende of belanghebbende gebruik te maken van een inspraakmogelijkheid?

    • Nou slimbo, je zal toch eerst uitgewerkte ideeen moeten hebben voor in inspraakavond. Die hantekeningen werden gezet voor een intentieverklaring voor ontwikkeling van het stuk grond.

    • Als je zo’n opmerking plaatst ben je te dom om te poepen. Waarover wil je inspraak hebben als er nog geen plannen zijn dan ?

Je bent nu offline