Op hol geslagen paard botst met auto op Haarlemmerstraatweg Oegstgeest

11

Een personenauto is woensdagavond in botsing gekomen met een op hol geslagen paard. Dat gebeurde op de rotonde van de Haarlemmerstraatweg (N444) ter hoogte van de A44 in Oegstgeest. Het paard sloeg door nog onbekende oorzaak op hol waarna de ruiter en bestuurder van de auto een aanrijding niet meer konden voorkomen. Zowel de bestuurder van de auto, de ruiter als het paard hebben alleen lichte verwondingen overhouden aan het ongeluk. De auto is wel zwaar beschadigd.

De ruiter, een meisje, is ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De eigenaar van het paard is naar de plek van het ongeval gekomen en heeft aan persbureau Regio15 laten weten dat het paard er goed vanaf is gekomen: het heeft alleen een schram op de knie.

De auto is bij de aanrijding zwaar beschadigd geraakt. Naast een kapotte voorruit, heeft ook de zijkant van het voertuig schade opgelopen. De auto is weggesleept.

Delen

11 reacties

 1. Juffr. Beks op

  Bots ? In dit geval is het BotsT, kortom met een T er achter. Denk maar aan het werkwoord “lopen”. Heus, Sleutelstad, het wordt tijd om beter Nederlands toe te passen op uw internetzijde.

  • IJsbrand Terpstra
   IJsbrand Terpstra op

   Ik zie het, een typfout zit in een klein hoekje (helaas). Ik heb het aangepast!

  • C F J Ooijevaar op

   Als u de juffrouw Beks bent die ik ken, dan bent u een taaie dame. Zelf ben ik ook al 11 jaar met (vervroegd) pensioen. Het ga u goed! Ook ik erger mij soms aan de be-(of mis)handeling van onze taal door journalisten. Anderzijds, waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.

 2. Waarom rijden mensen op zulke hete dagen met paarden. Pure dierenmishandeling. Gelukkig is het paard niet ernstig gewond geraakt.

 3. JUFFR. BEKS op

  Voor C.F.J.; inderdaad mag ik niet mopperen over mijn lichamelijke (en geestelijke) gesteldheid. Maar inderdaad, ik erger mij ook groen en geel aan de taalfouten die kennelijk als normaal worden gezien. Ik herinner me dat ik op één van mijn eerste computers (1985 ?) WordPerfect gebruikte, en daar was al spellingscontrole mogelijk. Kortom, er is geen excuus meer om foutief Nederlands te publiceren. Bijkomstig probleem is dat veel mensen die fouten als “normaal” accepteren. Immers, “het staat toch zo op internet” ?

 4. Lideke Van Gool op

  bots wordt door een spellingscontrole niet herkend
  grammaticale correctie is namelijk nog wat anders dan spellingscorrectie

Je bent nu offline