Vanaf het water van de Vliet werd de bloemrijke berm van de Vlietweg vanmiddag weggemaaid. (Foto's: Chris de Waard).

Hernieuwde irritatie bij Partij voor de Dieren over maaibeleid gemeente

Een duwbak met een maaimachine voer vanmiddag langs de Vliet in Leiden om de berm ter plaatse te maaien. De bloemrijke berm stond volop in bloei en waar tal van partijen zich inspannen om bloeiende planten neer te zetten om bijen, vlinders en andere insecten te helpen, bleef er langs de Vlietweg slechts gekortwiekt groen achter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Even de berm maaien vanaf het water van de Vliet #zomerinleiden maar was er niet iets met bloemetjes en bijtjes?

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Tot irritatie en boosheid van onder andere de Partij voor de Dieren in Leiden. Fractievoorzitter Martine van Schaik wordt er moedeloos van: “Ik heb al zo vaak gevraagd om terughoudend te maaien.” Ook melkveehouder Wilbert van der Post die met zijn bedrijf De Elza Hoeve in de Oostvlietpolder is gevestigd, kan maar weinig begrip opbrengen voor het gemeentelijke maaibeleid. “Wel een paar jaar geleden luid verkondigen dat boeren niet zo maar twee keer per jaar mogen maaien in het vogel(kerk)hof want dat zou slecht zijn voor de weidevogels. Maar zelf maaien ze er lustig op los…”

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×