Hernieuwde irritatie bij Partij voor de Dieren over maaibeleid gemeente

29

Een duwbak met een maaimachine voer vanmiddag langs de Vliet in Leiden om de berm ter plaatse te maaien. De bloemrijke berm stond volop in bloei en waar tal van partijen zich inspannen om bloeiende planten neer te zetten om bijen, vlinders en andere insecten te helpen, bleef er langs de Vlietweg slechts gekortwiekt groen achter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Even de berm maaien vanaf het water van de Vliet #zomerinleiden maar was er niet iets met bloemetjes en bijtjes?

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Tot irritatie en boosheid van onder andere de Partij voor de Dieren in Leiden. Fractievoorzitter Martine van Schaik wordt er moedeloos van: “Ik heb al zo vaak gevraagd om terughoudend te maaien.” Ook melkveehouder Wilbert van der Post die met zijn bedrijf De Elza Hoeve in de Oostvlietpolder is gevestigd, kan maar weinig begrip opbrengen voor het gemeentelijke maaibeleid. “Wel een paar jaar geleden luid verkondigen dat boeren niet zo maar twee keer per jaar mogen maaien in het vogel(kerk)hof want dat zou slecht zijn voor de weidevogels. Maar zelf maaien ze er lustig op los…”

Delen

29 reacties

 1. Dick de Vos op

  Ik moet zeggen dat het soms wél goed gaat. Op de Wassenaarseweg is er gefaseerd gemaaid. De eerste keer is een strook blijven staan en pas enkele weken daarna, als de planten zaad hebben gezet, werd het laatste deel weggemaaid. Waarom dat aan de Vliet dus niet is gebeurd is me een raadsel.

   • JAN wansink.

    Jij zegt,; (ja jij ja in dit geval)

    Doe eens onderzoek naar de Dierenpartij, dat is een hele enge sekte bestaande uit eerstedagsadventisten.
    -DOE DAT ONDERZOEK ZELF EVEN VOORDAT JE DIT SOORT DINGEN ROEPT. =)

    Salafisten of Scientology willen we toch ook niet in de politiek?
    – PAST DIT IN HET RIJTJE ; MEER OF MINDER MAROKANEN?

    Dierenpartij: zelfde pak, zelfde laken (qua indoctrinatie) als eerder genoemde, alleen verkopen ze hun sekte onder het mom van “die arme diertjes”.
    -ZELFDE PAK,ZELFDE LAKEN? INDOCTRINATIE? HAHAHA, WAAR JIJ NU MEE BEZIG BENT IS INDOCTRINATIE! JE PRAAT NAMELIJK NAAR EEN ANDER ZIJN IDEEËN! PARTIJ VAN DE DIEREN ZEGT NIETS MEER DAN DE WAARHEID,GEWOON ZOALS HET IS. DAT JIJ DAT ONZIN VIND ZEGT MEER IETS OVER JOUW DAN OVER DE PVDD.

    Ik vind: Een stem op de dierenpartij is een stem op hele enge christen fundementalisten!
    -HAHAHAHAHA, DAT JIJ JEZELF NOG SERIEUS DURFT TE NEMEN ZEG. JE VIND HET DUS EEN BEETJE ENG? AAACCHHH, WE TROOSTEN JOU OOK WEL HOOR… KOESIEKOESIEKOESIE…

    DAT CHRISTEN SNAP IK NIET ZO, IK HEB EEN VEGAN MAAT DIE MOSLIM IS EN OOK DEZE PARTIJ PRIJST. DUS JE OPMERKING VALT HIERMEE AL. IKZELF BEN GEEN CHRISTEN DOCH WEL VEGAN… UH TSJA. MISSCHIEN KOMT HET OMDAT JE HET EEN BEETJE ENG VIND? AHHHHH, JE BENT ZO VERTEDEREND.
    Tsja, en dan Fundamentalisten? Je bedoelt dat deze partij zich wel vasthoud aan hun waarden en waar ze voor staan? Dan klopt dat pak en dat laken ook weer eens niet zeg. TSJONGJONGEJONGE!!! BEN JIJ SOMS EEN TROL OFZO?!

    Wat een WANsink gedrag vertoon jij zeg JAN met Misschien wel de korte achternaam?
    Zo, nu eerst even de bloemen watergeven. Fijne dag aan een ieder. Laten we niet vergeten te genieten van al het moois.
    Vegan 4n he animals

  • Die partij is altijd boos op de landbouwers veetransportteurs.
   Ga eens wat nutigs doen jullie maken je zelf elke keer je zelf rond uit belagelijk.

 2. Is er een gemeentelijk maaibeleid? Nooit gedacht. Vorig jaar werden zelfs vrijwel volkomen verdorde grasvelden gemaaid, hoewel er eigenlijk niets te maaien viel. Waarschijnlijk sluit iemand zonder er verstand van te hebben wat contracten. Daarin staat dan vermoedelijk hoe vaak per jaar er gemaaid moet worden, of dat nu zin heeft of goed is voor de flora en fauna of niet. Hetzelfde met “snoeibeleid”: soms komen er wat mannen met kettingzagen die er veel te enthousiast en zonder aanziens der plant mee aan de slag gaan, zo te zien niet gehinderd door kennis van zaken. Tevens zijn er nogal wat trottoirs, of zelfs fietspaden, waar je moet uitwijken voor laaghangend groen.
  Heet dat tegenwoordig beleid? Ja? Maar dan is het wanbeleid!

 3. Jan Wansink

  Doe eens onderzoek naar de Dierenpartij, dat is een hele enge sekte bestaande uit eerstedagsadventisten. Salafisten of Scientology willen we toch ook niet in de politiek? Dierenpartij: zelfde pak, zelfde laken (qua indoctrinatie) als eerder genoemde, alleen verkopen ze hun sekte onder het mom van “die arme diertjes”. Ik vind: Een stem op de dierenpartij is een stem op hele enge christen fundementalisten!

  • Jemig wat een onzin. Ik zit al sinds de oprichting bij die partij en ben al 40 jaar niet gelovig. De partij is zo groot (5 zetels landelijk) dat het gewoon een afspiegeling is van het gedachtengoed van een aanzienlijk deel van de mensen in onze maatschappij. Ik denk eerder dat jij onderzoek moet doen hoe je bij dit soort flauwekul komt want als je dit gelooft, wat voor onzin geloof je dan nog meer allemaal.

   • Hahahaha vind ik ook !!!! …. ben al 50 jaar ongelovig …… wat een onzin !!!

  • Jan Wansink

   Martine Van Schaik Ga jij mij nu wijsmaken dat de dierenpartij geen eerstedagsadventisten zijn? Ik vind het meer dan treurig en zeer gevaarlijk dat sektes een mogelijkheid krijgen zich te uiten in een politieke omgeving. Geloven doe je lekker thuis of in je kerk, moskee of tempel.

    • Wel juist een argument dat de dierenpartij géén eerstedagsadventisten ”zijn” Jan.

 4. Roel Lochmans

  Dit was op 4 juni langs de Vliet … voor de volledigheid: er stond nu, eind juli, nauwelijks iets in bloei behalve het spreekwoordelijke gras ….

 5. De gemeente maait ook ‘gewoon’ in het broedseizoen.. dus van bewust beleid is sowieso geen sprake.

 6. Maie-José op

  Het stuk Korte Vliet bij de Terwadding brug was al veel eerder aan de beurt en dus ook nog on het broedseizoen. Vorig jaar hadden we een ijsvogel paartje, maar er werd ook toen gemaaid en met al die loslopende honden was het dan ook gauw gedaan met de ijsvogels.

 7. Cees van Duijn op

  Madame Ouwehand komt uit katwijk aan zee daar hebben de meeste families een bijmaam de bijnaam van madame Ouwhand is fe EZEL

  • F. Hagedoorn op

   Het probleem schijnt te zijn dat er naast die maaiarm ook een afzuigslurf zit.
   Alle nuttige insecten worden meegezogen met het maaisel en tot slot doodgedrukt.
   Merkwaardig biodiversiteit beleid van de gemeente. Minder voedsel ook voor vogels en kleine zoogdieren.

 8. Hier in de provincie Friesland wordt door de gemeente Leeuwarden zelfde terreur op maaibeleid gevoerd
  En dat terwijl men de particulieren wil motiveren om minder tegels en meer diversiteit op gebied van planten en bloemen voor oa bijen/vogels te bewerkstelligen. Maar ja vele gemeente zijn op dat gebied ‘Firma dood en verderf en ze zijn er trots op! Zelfde geld voor bomenkapneurose.
  Dieren kunnen niet meer schuilen of koelte zoeken en zo zijn er meerdere zaken te noemen waardoor dit type gemeenten een soort borderline karakter krijgt.
  Ach ja twee zaken zijn oneindig: de menselijke domheid en het heelal…waarbij oneindigheid van heelal nog maar een vraag is…!

  • Mooi gesproken. Ik ben wel benieuwd wat er staat in het maaibeleid. Daar moeten mensen toch over nagedacht hebben zon je zeggen.

 9. Jacqueline Overdevest

  Is natuurlijk hard nodig, nu het Cronesteijnpark nog. Is ook toe aan een maaibeurt. Even beter nadenken als je het over bloemen en bijen hebt. Berm, paden en stadsparken moeten ook open en toegankelijk zijn. Anders wordt alles een vieze bende.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline