Voorbereidingen bouw nieuwe bruggen te zien bij Singelparkwandeling

7

Op zondag 11 augustus organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. Die voert dit keer vanaf het Plantsoen via begraafplaats Groenesteeg, de Meelfabriek en het Ankerpark naar de Zijlpoort. “Onderweg zien we veel groen, prachtige gebouwen, de eerste voorbereidingen van de aan te leggen bruggen en we horen over de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad,” weet Marieke van den Bosch van de parkvrienden.

Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids een bijdrage van vier euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het ‘langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland’. Aanmelden kan via singelparkwandeling@gmail.com. Vervolgens ontvangen de belangstellenden per mail de informatie over het vertrekpunt.

De Singelparkwandeling begint 11 augustus om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De wandelingen worden iedere tweede zondag van de maand gehouden in steeds een ander deel van het Singelpark.

 

Delen

7 reacties

 1. Een belachelijk duur prestige object, geld had veel beter voor diverse knelpunten in de stad gebruikt kunnen worden.

  • Wim de Leeuw op

   Beste Jean, het Singelpark is een burgerinitiatief, tot stand gekomen door mensen met frisse ideeën die ook nog bereid waren om zelf een bijdrage te leveren aan de realisatie daarvan. Dat werkt dus. En ja, de stille hint is dat internet-zeiken tegen de ideeën van anderen dus niet helpt. GA DOE!

   • Ik heb ook niet gezegd dat het geen burgerinitiatief is. De initiatiefnemers vinden het het en zichzelf helemal geweldig. En het geld had veel beter besteed kunnen worden, dan een wandelroute waar Leidenaars geen gebruik van zellen maken

    • Eus de Watergeus op

     Als een project uitgroeit tot iets moois mag je daar als initiatiefnemer best trots op zijn. En waarop baseer je de stelling dat Leidenaars geen gebruik maken van het singelpark? Ik kan de singelparkwandeling van harte aanbevelen. Hij voert langs een aantal van de fraaiste plekken van Leiden.

     • We zullen het zien, wellicht ben ik te pessimistisch gestemd over dit project. Feit is wel dat het veel geld zal gaan kosten o.a. om de hele route met de nieuwe bruggen te onderhouden. Daarbij heeft de gemeente Leiden nou niet echt een gelukkige geschiedenissen met het plaasen van nieuwe bruggen….

Je bent nu offline