In plaats van auto's staan er sinds kort bloembakken op de middenberm. (Foto: Chris de Waard).

Kiss & Ride-petitie al bijna 1.500 keer getekend

De verplaatsing van de officieuze Kiss & Rideplek op de Bargelaan bij station Leiden Centraal houdt de gemoederen flink bezig. Vooral sinds de VVD Leiden een petitie begon om de op- en afhaalplek terug te brengen naar de middenberm waar de gemeente recent bloembakken heeft neergezet om het automobilisten onmogelijk te maken daar te stoppen. De petitie die een week geleden door raadslid Maarten Dirkse werd gestart, is inmiddels 1.468 keer ondertekend.

Op 20 oktober wil Dirkse zijn petitie ‘Breng de Kiss & Ride achter Leiden Centraal terug‘ aanbieden aan wethouder Martine Leewis die met de maatregel volgens hem slechts aan autootje pesten doet. De vorige wethouder die over de openbare ruimte ging, was in de vorige collegeperiode VVD-er Laudy. Die wilde de strook begin vorig jaar, rond de verkiezingen, juist legaliseren.

Andere politieke partijen in de Leidse raad zijn het hartgrondig oneens met de VVD. Zo stelt PvdA-fractievoorzitter Gijs Holla dat de VVD met hun actie bewijst meer te hebben met plastic, asfalt en beton dan met duurzaamheid, verkeersveiligheid en openbaar vervoer. GroenLinks staat ook vierkant achter de maatregel van de eigen wethouder: “Heerlijk, die bloembakken. Een stuk veiliger bij het station nu die illegale parkeerplekken weg zijn. En het ziet er nog leuk uit ook. Wie toch met de auto naar het station komt, kan volgens GroenLinks prima in een van de reguliere parkeervakken aan de Bargelaan terecht.

Leiden Politiek kiss-rideCS


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×