Radiomaker Co Snel overleden

20

Radiomaker Co Snel uit Lisse is gisteren op 73-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Co Snel maakte al sinds de jaren ’80 radioprogramma’s in de Leidse regio en daarvoor ook al in Den Haag waar hij onder zijn schuilnaam Erwin Floor te horen was op het destijds zeer populaire Hofstad Radio.

Co Snel bij Omroep Holland Centraal. Destijds boven De Block aan de Oude Rijn.

In onze regio ging hij in de jaren tachtig aan de slag bij streekomroep Rijnland, waar hij in 1986 ook in dienst trad en naast radio ook zorgde voor de invulling van de kabelkrant. Ook was hij in die tijd betrokken bij de programma’s van Freewave Radio en Stadsradio Leiden.

De afgelopen jaren maakte Co Snel ook tal van programma’s voor het Youtube-kanaal Muziekschatten van Stichting Omroep Muziek.

Toen Omroep Rijnland opging in Omroep Holland Centraal bleef Co Snel nog jaren betrokken bij de omroep die eind 2008 verderging onder de naam Unity. Hij verliet die omroep toen hij in 2011 met pensioen ging en ging vervolgens aan de slag bij RTV Katwijk waar hij tot december vorig jaar programma’s maakte. Hij stopte toen zijn gezondheid het radiowerk niet meer toeliet. Co is een natuurlijke dood gestorven. Hij wordt maandag in besloten kring gecremeerd.

Delen

20 reacties

 1. Wim Barning op

  Triest nieuws. Heb jaren met Holland Centraal met hem mogen samenwerken. Een zeer fijne en humoristische collega en altijd behulpzaam met zijn zeer uitgebreide muziekkennis. Hij maakte mooie programma’s. Moge hij eindelijk de rust vinden na zo getopt te hebben met zijn gezondheid. Wim Barning oud penningmeester en programmamaker en presentator van klassiek programma de Toverberg.

 2. Jeroen Driessen op

  Radiomaker pur sang, mooie stem , duidelijke articulatie, veel kennis en goede humor. Ik koester de leuke en goede herinneringen aan de tijd die we samen bij Omroep Rijnland, Freewave en Holland Centraal hebben meegemaakt.

 3. Martin Rohde op

  Wat een triest nieuws een aantal keren bij zijn programma in Holland Centraal geweest.Die waren van hoge kwaliteit.Een fijn mens met de nodige humor is van ons heengegaan ,

  • Beste fammillie ik wil u gecondoleerden met het grote verlies van een groot man die altijd te horen was op de radio en wens u heel veel sterkte toe in de komende tijd

 4. Aller eerst wil ik de familie van Co en allen die hem goed gekend hebben condoleren met dit verlies. Ook ik heb jaren met hem samen mogen werken bij Holland Centraal. Het nieuws dat hij bracht heb ik vaak in foto’s moeten vertalen voor de kabelkrant. Een zeer sympathieke man is van ons heen gegaan maar de herinneringen zullen altijd blijven bestaan. En dan met bovenstaande opnamen van een radioprogramma blijft hij ook altijd bewaart. Bedankt voor het plaatsen.. Mooi om hem weer eens te horen.

  • Rolf Marselis op

   Wat een droevig nieuws. Als oud voorzitter van Holland Centraal heb ik intensief met hem mogen samenwerken. Co was een radioman bij uitstek. Nooit te beroerd om dingen aan te pakken. De Leidse radiomannen bij de NPO hebben allen een deel van het vak van hem geleerd. De Koninklijke onderscheiding bij zijn pensionering werd breed in de Leidse muzikale (jazz)wereld ondersteund. Maar ook vanuit Hilversum waren er ondersteunende verklaringen. Als er één mens een lintje toe kwam dan was het Co. Rust zacht lieve Co en ga vooral radiomaken daar boven met hen die je zo bewonderde.

 5. Sabine Verschoor op

  Wat een naar nieuws. Ik bewaar goede herinneringen aan hem bij Holland Centraal.

 6. Rogier van Schoonderwoerd den Bezemer op

  Ach, aardige kerel. Ik ken hem nog van Rijnland Radio, voorloper van Holland Centraal. Sterkte voor de familie.

 7. Thea Pieterse op

  Ach die lieve Co…
  Wij waren een tijd collega’s als administratieve medewerkers bij (toen nog) Omroep Rijnland. Zo gewetensvol als hij muziekprogramma’s maakte, tot in de muzikale en historische puntjes verzorgd. Met perfecte aankondigingen, waarbij hij gruwde van cliché’s en modewoorden.
  En een lol dat we hadden als we samen een uitzending deden, zelfs als de zenuwen ons door de keel vlogen…
  Een groot jazzkenner ook. Het Leidse jazzpodium Hot House heeft qua radiopubliciteit veel aan hem te danken.

 8. Aan allen die Co goed gekend hebben, gecondoleerd met dit grote verlies en sterkte voor de familie. Ik heb ook met Co samen mogen werken bij Holland Centraal. Zijn stem en Radio uitzendingen waar een lust om naar te luisteren voor de fotoreportages was hij ook de perfecte man, hij wist er altijd een mooi verhaal onder te zetten. Co bedankt, het was een mooie tijd. R.I.P

 9. Cees Mentink op

  Met het overlijden van CO is een van de aardigste radiomakers overleden.
  CO was radio.
  CO wist alles.
  CO had in Hilversum een meer dan uitstekende naam.
  CO deelde zijn kennis waar mogelijk.
  CO was onzeker over zijn kunnen, dat tekent zijn vakmanschap.
  Met de dood van CO verdwijnt ontzaglijk veel kennis.
  Gelukkig zijn de vele programma’s die hij maakte nog te beluisteren.
  Ga dan naar youtube: Muziekschatten.
  Daar doen jullie hem een ‘plezier’ mee.

 10. Rolf Marselis op

  Wat een droevig nieuws. Als oud voorzitter van Holland Centraal heb ik intensief met hem mogen samenwerken. Co was een radioman bij uitstek. Nooit te beroerd om dingen aan te pakken. De Leidse radiomannen bij de NPO hebben allen een deel van het vak van hem geleerd. De Koninklijke onderscheiding bij zijn pensionering werd breed in de Leidse muzikale (jazz)wereld ondersteund. Maar ook vanuit Hilversum waren er ondersteunende verklaringen. Als er één mens een lintje toe kwam dan was het Co. Rust zacht lieve Co en ga vooral radiomaken daar boven met hen die je zo bewonderde.

 11. Beste fammillie ik wil u gecondoleerden met het grote verlies van een groot man die altijd te horen was op de radio en wens u heel veel sterkte toe in de komende tijd

 12. L van Eeuwen [ LUUK ] op

  Na een korte tijd van afwezig heid overleden mijn zeer geliefde collega, voorbeeld en vakman Co Snel,

  Wij kwamen in contact met elkaar via ,,Studio Alphen,, En reageerden op elkaars programma.

  In verhouding was ik maar een kleine jongen. Veel sterkte voor familie en nabestaanden.

  Hier val je als radiomaker even stil.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline