In 2011 kreeg Co Snel bij zijn pensionering op 29 maart een Koninklijke Onderscheiding uit handen van de Teylingse loco-burgemeester Leo van der Zon die vorig jaar overigens ook is overleden. (Foto: Bart Kool).

Radiomaker Co Snel overleden

Radiomaker Co Snel uit Lisse is gisteren op 73-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Co Snel maakte al sinds de jaren ’80 radioprogramma’s in de Leidse regio en daarvoor ook al in Den Haag waar hij onder zijn schuilnaam Erwin Floor te horen was op het destijds zeer populaire Hofstad Radio.

Co Snel bij Omroep Holland Centraal. Destijds boven De Block aan de Oude Rijn.

In onze regio ging hij in de jaren tachtig aan de slag bij streekomroep Rijnland, waar hij in 1986 ook in dienst trad en naast radio ook zorgde voor de invulling van de kabelkrant. Ook was hij in die tijd betrokken bij de programma’s van Freewave Radio en Stadsradio Leiden.

De afgelopen jaren maakte Co Snel ook tal van programma’s voor het Youtube-kanaal Muziekschatten van Stichting Omroep Muziek.

Toen Omroep Rijnland opging in Omroep Holland Centraal bleef Co Snel nog jaren betrokken bij de omroep die eind 2008 verderging onder de naam Unity. Hij verliet die omroep toen hij in 2011 met pensioen ging en ging vervolgens aan de slag bij RTV Katwijk waar hij tot december vorig jaar programma’s maakte. Hij stopte toen zijn gezondheid het radiowerk niet meer toeliet. Co is een natuurlijke dood gestorven. Hij wordt maandag in besloten kring gecremeerd.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×