Zangeres Zonder Naam krijgt eigen pop-up museum

31

Op 5 augustus zou de in Leiden geboren Mary Servaes – Beij, beter bekend onder haar artiestennaam Zangeres Zonder Naam, honderd jaar zijn geworden. Om dat te vieren en haar te eren opent er in augustus een pop-up museum over het leven van de ‘Koningin van het Levenslied’.

In een van de lokalen van Old School, een voormalig schoolgebouw in het centrum van Leiden, maakt de bezoeker een reis door het leven van Maria (Rietje) Beij die zich als de Zangeres Zonder Naam wist te ontworstelen aan het armoedige bestaan van een arbeidersgezin in het Leiden van de jaren 30.

Rond de tentoonstelling zijn onder meer interviews en unieke televisiebeelden van de Zangeres te zien in de mini-bioscoop van Old School. “Op maandag 5 augustus om 12.00 uur vieren we haar verjaardag en is het pop-up museum officieel geopend,” vertellen Gideon Roggeveen en Roos-Marijn Kinkel van Old School. “Iedereen is welkom. De toegang is gratis.”

Old School is gevestigd aan het Pieterskerkhof 4a te Leiden en is iedere vrijdag, zaterdag en zondag open van 11.00 uur tot 18.00 uur. De expositie over de Zangeres zonder naam is te zien van 2 augustus tot 1 september.

Delen

31 reacties

  • Ben in bezit van gouden stoeltje dat naast bed van de zangeres stond,iemand interesse?

   • Ad Burgmeijer op

    Hallo Joep, kan je een foto sturen van dat stoeltje?
    Liefst met bewijsstuk dat het naast haar bed stond of met de zangetes erbij.
    En wat is je vraagprijs?
    Hartelijke groet,
    Ad Burgmeijer
    adburgmeijer@upcmail.nl

   • Ik heb nog een dildo, die ze in bed gebruikte. Als je ‘m aan zet, speelt die Meheeeeeeeexicooööooo

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline