Komend weekeinde Leidsch Wijn Festijn op Pieterskerkplein

6

Het Pieterskerkplein staat komende zaterdag en zondag in het teken van het eerste Leidsch Wijn Festijn. Een uitgebreide proeverij van wijnen met daarbij allerlei hapjes en muziek van de Discobus. Naast wijn worden er ook speciaalbieren en alcoholvrije drankjes geschonken.

Deelnemers zijn onder andere Henri Bloem, La Bordelaise en Wines and More uit Leiden, Wijnkoperij de Gouden Ton uit Oegstgeest en het in Warmond gevestigde Baltazar dat een maandelijkse wijnbox samenstelt. Kaasjes met of zonder stokbrood zijn er van Fromagerie Bon, spaanse specialiteiten van Gastrobar Boca dat komende maand de deuren opent aan de Oude Rijn (naast Fromagerie Bon) en Karel’s Biofriet serveert… inderdaad: biofrietjes.

Het Leidsch Wijn Festijn begint allebei de dagen om 13.00 uur en gaat zaterdag door tot middernacht. Op zondag gaan de kurken om 20.00 uur weer op de fles. Entree bedraagt vier euro.

Delen

6 reacties

  1. Leuk initiatief! Ik hoop niet dat de prijzen te veel over de kop gaan zoals bij Culinair.

  2. Dat zou men toch niet dit weekend (midden in de vakantie!) moeten organiseren maar ergens over een maand. Misschien veel aardiger: het wijnfestival in Groesbeek (bij Nijmegen) waar Nederlandse wijn vandaan komt.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline