Cel- en werkstraffen tegen vier verdachten van ondermijning

In een groot fraude-onderzoek dat in 2016 begon in Leiderdorp zijn vier verdachten veroordeeld voor onder meer ondermijning. Bij het onderzoek hebben onder andere de gemeente, FIOD, belastingdienst en de politie langere tijd intensief samengewerkt. De vier verdachten zijn afkomstig uit Leiden, Wassenaar en Katwijk.

De vier kregen onlangs gevangenisstraffen opgelegd van drie maanden (waarvan twee maanden voorwaardelijk), zes maanden waarvan vijf maanden voorwaardelijk, 25 dagen waarvan twintig dagen voorwaardelijk en een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Ook werden drie van de vier veroordeeld tot werkstraffen variërend van 180 tot 240 uur. Een administrateur kreeg bovendien een beroepsverbod voor de duur van twee jaar.

Bij een van de mannen werd bovendien 30.000 euro onteigend wegens wederrechtelijk verkregen voordeel.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×