De Mannen 8 werden derden op de WK Roeien onder 23 in Sarasota. (Foto: PR).

Leids succes op WK roeien onder 23: dames behalen goud, heren brons

Op de Wereldkampioenschappen Roeien onder 23 in Sarasota (VS) hebben Leidse roeiers twee keer het podium gehaald. Fleur Jaspers (Asopos) roeide in een spannende wedstrijd met haar acht ploeggenoten naar het goud, Gert Jan van Doorn, Finn Florijn (beiden van Die Leythe) en stuurman Bjørren Kwee (Njord) behaalden brons met de Mannen 8. De heren kwamen 15 honderdste seconden tekort voor het zilver.

De WK onder 23 vonden afgelopen weekend plaats in Sarasota (VS). Na een spannende kwalificatie plaatsten de Dames 8 zich voor de finale die op zondag werd geroeid. Daarin ging het de eerste 750 meter nog vrij gelijk op, maar daarna namen de Nederlandse dames afstand en die gaven ze niet meer weg. Met een verschil van maar liefst vijf seconden finishten ze voor Groot-Brittannië. “Een ontzettend mooie race, gefeliciteerd!”, aldus Asopos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Asopos de Vliet (@alsrvasoposdevliet) op

Heren 8
Ook de Nederlandse mannen hadden succes. De Leidse Gert Jan van Doorn, Finn Florijn en Bjørren Kwee haalden een in spannende race het brons. Tot 1250 meter lag de Heren 8 nog vierde, waarna ze op 1500 meter doorschoven naar de derde plek. Tijdens een knappe eindsprint leekt het er nog even op dat het zilver kon worden behaald, maar dat ging toch naar de Verenigde Staten; daarvoor kwamen de Nederlanders op de finish 15 honderdste seconden tekort. “Maar brons is een prachtig resultaat voor de roeiers van Ed Maan (coach bij Die Leythe, red.). Gefeliciteerd voor jullie alle drie!”, aldus roeivereniging Die Leythe.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×