(Foto's/video's: Chris de Waard).

Bijschrijving Voorschotense Paardendagen in Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed

Het was al even bekend dat de organisatie van de Voorschotense Paardendagen had voldaan aan alle voorwaarden om hun evenement op te laten nemen in de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland, maar afgelopen zondagmiddag was het dan ook echt zo ver.

Tijdens een officieel moment voor de deur van Museum Voorschoten werden de handtekeningen gezet op de opname in de inventaris formeel te bezegelen.

Voorzitter Cees Bijloos van de Voorschotense Paardendagen, burgemeester Bouvy-Koene en voorzitter Leo van Vliet van de Kortebaan draverij Voorschoten zetten hun handtekening voor opname in de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Cees Bijloos van de Voorschotense Paardendagen, voorzitter Leo van Vliet van de Kortebaan draverij Voorschoten enĀ burgemeester Bouvy-Koene over de opname in de inventaris.

Zondag werd ook voor de eerste keer een nieuw element aan de paardendagen toegevoegd. Het ringsteken. Daarbij moeten de ruiters met een zwaard een aantal ringen steken die boven de baan hangen. Degene met de meeste ringen wint. Dat werd burgercommissielid Martine Zoun van de VVD Voorschoten. Ook werden er door burgemeester Bouvy-Koene prijzen uitgereikt voor onder meer de originaliteit.

 

Cultuur Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×