(Foto's: Chris de Waard).

Autobedrijf wijkt voor uitbreiding Bètaplein

De vestiging van het Motorhuis aan de Lammenschansweg verdwijnt en maakt plaats voor het doortrekken van het Bètaplein tot aan de Lammenschansweg. De gemeente is jaren bezig geweest met de onteigening van het autobedrijf en die procedure is enige tijd geleden afgerond. Dat maakt de weg vrij voor sloop van het gebouw. Het is de bedoeling dat daarmee in het laatste kwartaal van dit jaar wordt begonnen.

Een deel van de Lammenschansdriehoek. (Afbeelding Gemeente Leiden).

Bomen gekapt
Het Bètaplein is straks beter bereikbaar en zichtbaar vanaf de Lammenschansweg. Bij het ontwerp is volgens de gemeente geprobeerd om de bestaande bomen achter het Motorhuis te integreren in het nieuwe plein, maar dat gebeurt uiteindelijk toch niet: “Door hoogteverschillen en de slechte staat van de bestaande bomen is dat helaas niet gelukt.” De bomen worden gekapt en op het plein komen nieuwe bomen.

Calisthenics parcours
Een deel van het Bètaplein krijgt bij de uitbreiding ook een sportieve invulling. In overleg met bewoners en bedrijven worden er calisthenics-toestellen geplaatst.

Leiden betaplein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×