Leerlingen van het Da Vinci College openden het Bètaplein met een dansdemonstratie. (Foto's: Chris de Waard)

Eerste deel Bètaplein officieel in gebruik genomen

Gisteren is de eerste fase van het Bètaplein op een feestelijke manier geopend. Dat werd gedaan door wethouder Paul Laudy samen met leerlingen en medewerkers van het ROC Leiden en Da Vinci Lammenschans. Het Bètaplein vormt een schakel tussen scholen, de studentencampus Yours en het Kanaalpark.


Chris de Waard was bij de opening van de eerste fase van het Bètaplein. Hij sprak er met wethouder Paul Laudy over.

Het plein werd geopend met een dansdemonstratie door leerlingen van het Da Vinci College. Daarna volgde een openingswoord van Laudy en de directeuren van het ROC en het Da Vinci College. Ook de leerlingen van het ROC Leiden zaten niet stil. Zij namen de catering voor hun rekening.

Wethouder Paul Laudy is blij met de samenwerking: “Samenwerking is een essentiële pijler onder deze nieuwe stadswijk in wording. We bundelen de krachten met de ontwikkelaars, de scholen, de bewoners, werknemers en scholieren in de Lammenschansdriehoek.”

Het Bètaplein is de gezichtsbepalende entree van de Lammenschansdriehoek. Het plein is ontworpen door architectenbureau Mecanoo en heeft door het ontwerp en materiaalgebruik een modern karakter. Het is een plek die in de toekomst plek biedt aan evenementen en horecagelegenheden.

Advertentie

Leiden betaplein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×