(Foto: Gerry van Bakel).

Inschrijven kan nog voor bowlingseizoen van de Oogvereniging

In september trapt de Leidse Oogvereniging het 40e bowlingseizoen voor haar leden af in Bowlingcentrum Menkenhal in Leiden. Elke tweede zaterdag van 10.30 uur tot 12.00 uur wordt er gespeeld, te beginnen op zaterdag 14 september. Aanmelden kan nog tot 15 augustus via de website van de Oogvereniging.

Ook mensen met een visuele beperking willen graag sporten. Voor de ontspanning en een beetje competitie en voor de gezelligheid en de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten. En op de bowlingbaan kan dat heel goed met een paar kleine aanpassingen. Zo zijn de goten afgedekt en wordt er gespeeld in drie klassen: blinden, slechtzienden en begeleiders. Voor 35 euro kun je een heel seizoen meedoen. Tenminste als je lid bent van de Oogvereniging. Aanmelden kan via www.oogvereniging.nl/groepsagenda/bowlen-in-leiden.

Naast het bowlingseizoen organiseert de Leidse afdeling van de patientenvereniging de Oogvereniging ook welke maand een Oogcafé, een laagdrempelige ontmoetingsplek in het Huis van de Buurt in de Stevenshof. Op vrijdag 6 september is het thema: hulpmiddelen. Een medewerker van Koninklijke Visio komt uitleg geven over allerhande hulpmiddelen voor mensen met verminderd zicht. Aanmelden hiervoor kan bij Susan van Egmond, per email: bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

 

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×