CDA Leiden wil Hospita 2.0 tegen tekort studentenhuisvesting

Het aantal studenten dat in Leiden gaat studeren neemt dit jaar toe en daarmee groeit ook het tekort aan studentenhuisvesting. CDA Leiden draagt nu een nieuwe oplossing aan: het invoeren van Hospita 2.0. Daarmee worden Leidenaren die ruimte over hebben in hun huis gestimuleerd om een student in huis te nemen. Het CDA roept het college van burgemeester en wethouders op om hier tijdens het komende collegejaar werk van te maken, zodat Hospita 2.0 tijdens de EL CID 2020 van start kan gaan.

Het college kwam eerder dit jaar al met een plan om bijstandsgerechtigden de mogelijkheid te bieden om een student in huis te nemen, maar dat bleek wettelijk niet mogelijk. CDA-raadslid Josine Heijnen laat weten dat haar partij achter innovatieve ideeën staat om het aantal studentenkamers ook op andere manieren dan nieuwbouw te vergroten.

“In een samenleving waarin het ‘deel-concept’ aan populariteit wint met deelauto’s en deelfietsen, zien wij ook ruimte om een gouwe ouwe uit de doos te halen: de hospita. Maar dan wel de Hospita 2.0 om Leidenaren die ruimte over hebben in hun huis te stimuleren een student in huis te nemen. Dit zou een welkome aanvulling zijn op de vraag naar studentenwoningen. Daarnaast kunnen verschillende generaties zo met elkaar in contact komen en dat kan eenzaamheid onder alle leeftijden tegen gaan.”

 

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×