Leidenaren kunnen met gratis busreis naar Democratiefestival

11

Leidenaren kunnen op vrijdag 30 augustus gratis met de bus naar het Democratiefestival in Nijmegen. Vanuit het hele land rijden bussen met bewoners naar Nijmegen. In de Leidse bus is plek voor een mix aan Leidenaren uit alle wijken, van alle leeftijden. Iedereen vanaf 12 jaar die het leuk vindt om mee te praten over belangrijke Nederlandse onderwerpen, kan zich aanmelden voor de Leidse bus.

De bus vertrekt rond 10.00 uur uit Leiden. Op de heenweg worden in de bus Leidse thema’s besproken. Tijdens het festival kunnen deelnemers zelf kiezen welke programmaonderdelen ze bezoeken. De busrit en entree voor het festival is kosteloos. Ook krijgen deelnemers een aantal consumptiebonnen. De bus vertrekt rond 20.00 uur weer richting Leiden. Langer blijven is mogelijk, dan moet er wel eigen vervoer geregeld worden.

Aanmelden kan met een mail naar bureaucommunicatie@leiden.nl. Onder de aanmeldingen wordt het aantal beschikbare plekken verloot. Uiterlijk 25 augustus wordt bekend gemaakt wie er mee kan.

Democratiefestival
Het Democratiefestival is een tweedaags festival georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en VNG met muziek, theater, debat, eten en meer, met als centraal onderwerp Democratie.

Delen

11 reacties

  • Jeroen Maters op

   Hi, democratie is uiteraard een belangrijk thema, maar er zijn meer centrale onderwerpen waarover bezoekers met elkaar, politici, wetenschappers etc. In gesprek gaan: werk en inkomen, gezondheidszorg, duurzaamheid, onderwijs en samenleven. Het idee is dat in de bus over lokale kwesties gesproken wordt, en op het festivalterrein over actuele landelijke thema’s. Leuk dat er een bus uit Leiden komt! Het is overigens de moeite waard om ’s avonds te blijven plakken. Er zijn dan nog diverse interessante inhoudelijke sessies, theater, foodtrucks, hele gave korte films en optredens van o.a. Jonna Fraser, Merol en Tante Joke Karaoke.

 1. Gratis busreis, gratis lunch en de belofte van een feestelijk of interessant doel aan de reis. Nog niet zo lang geleden was dit een manier om ‘perzische’ tapijtjes of minderwaardige pannensets aan oenige mensen te verkopen.

  • Wat u zegt komt eigenlijk alleen voor tijdens de goedkope vakantiereizen naar Zuid Europa. Goed gelovige mensen , wordt meestal een goedkope excursie aangeboden, inclusief een lunch. Na een paar uren rond geslenterd te hebben in allerlei werkplaatsen gaat de bus weer terug naar het hotel. Al onderweg in de bus komt men dan tot het besef belazerd te zijn met de aankoop van allerlei onnodige rotzooi.
   Spreekt u uit ervaring of van horen zeggen?

   • Een Leids burger op

    Maar het gaat bij die busreis naar dit zogenaamde ¨democratiefestival¨ niet over de verkoop van allerlei spullen hoor zoals tupperware doosjes of pannensets….
    Men wil blijkbaar een discussie tussen mensen op gang brengen.

   • @Quetzal
    Jaren geleden gebeurde dat ook hier in Nederland. Mijn grootmoeder, ze is al decennia geleden overleden, ging af en toe met zo’n reisje mee. Ze kocht niets, maar was wel een dagje weg. Oma vond busreisjes leuk.
    Is dit uit ervaring of van horen zeggen? Beetje allebei.

 2. De vraag is of democratie eigenlijk wel zo’n goed idee is. De kiezer is helaas steeds hebzuchtiger, egoistischer en dommer aan het worden. De gevolgen daarvan komen in steeds meer landen aan het licht. Zet het 8 uur journaal maar eens op, dat weet je wat ik bedoel.

Je bent nu offline