Scooterrijder gewond bij botsing met fietser

7

Een scooterrijder is op de kruising van de Pelikaanstraat met de Oude Vest in Leiden flink gewond geraakt na een botsing met een fietser. Het slachtoffer werd in eerste instantie ter plekke door ambulancepersoneel behandeld. Daar kwam zelf een tweede ambulance aan te pas om te assisteren. Vervolgens is het slachtoffer met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval zorgde voor de nodige verkeersproblemen in het centrum van Leiden.

Delen

7 reacties

 1. Geen idee hoe die kruising er precies uitziet, maar wel een algemene opmerking:
  Er zijn in Leiden tal van onoverzichtelijke kruispunten, waar een paar haaietanden of een voorrangsbordje ongelukken kunnen helpen voorkomen. Rechts heeft voorrang, behalve als het een uitrit betreft. Vele straten langs de grachten grachten zijn verkeerstechnisch een uitrit, maar worden zo absoluut niet ervaren, omdat het meestal gewoon doorlopende wegen zijn.

 2. Ik heb in het verleden geleerd dat voorrang hebben iets anders is dan voorrang nemen. Er wordt tegenwoordig zonder te remmen het recht genomen met als gevolg een enkele reis ziekenhuis. Even afwachten kan veel pijn voorkomen

  • Zo is het, Haagees. Zelfs goed uitkijken is zeldzaam aan het worden. Bovendien denken te veel mensen dat verkeersregels alleen voor de ander gelden, als ze die regels al kennen.

 3. Jacky M Pieterse

  In Leiden tal van onoverzichtelijke kruispunten, waar een paar haaietanden of een voorrangsbordje ongelukken kunnen helpen voorkomen. Rechts heeft voorrang, behalve als het een uitrit betreft. Vele straten langs de grachten grachten zijn verkeerstechnisch een uitrit, maar worden zo absoluut niet ervaren, omdat het meestal gewoon doorlopende wegen zijn.

 4. Scooter ongelukken zijn op Sleutelstad langzamerhand bijna een dagelijks item. Hoe zou dat komen … Onoverzichtelijke kruispunten, fietspaden en wat nog meer … OF zit het in de achteloze rijstijl … Let eens op scooters en u ontdekt het vanzelf.

 5. Ik ben wel benieuwd of heer Groen dat ook met cijfers kan onderbouwen? Wie geeft er precies geen voorrang? De scooter of de automobiel?
  Maar sommige kruisingen zijn natuurlijk wel degelijk gevaarlijker dan andere. Bijvoorbeeld die kruising Haagweg/Leidseweg, daar is toch echt iets mis mee. Jammer dat er eerst weer doden moeten vallen, voordat er wat aan gedaan wordt.

Je bent nu offline