(Archieffoto: Sleutelstad).

VVD Zuid-Holland wil actie van provincie tegen open bruggen in de spits

De VVD in Zuid-Holland is bezorgd over de bereikbaarheid van de Leidse regio tijdens de spits en roept de provincie op tot actie. De bruggen op de vaarroute van de zandschepen die betrokken zijn bij de aanleg van de RijnlandRoute staan namelijk veel vaker open in de spitsuren. Dat blijkt uit onderzoek van de website brugopen.nl.

“We zien een stijging van vijftig procent in 2018 ten opzichte van een jaar eerder”, zegt VVD-Statenlid Frederik Zevenbergen. “Wij willen weten hoe dat kan en wat de provincie eraan gaat doen.”

Zevenbergen erkent dat de VVD de aanleg van de RijnlandRoute graag vlot ziet verlopen en dat de zandschepen dus belangrijk zijn. “Maar die weg leggen we juist aan om het verkeer beter te laten doorstromen. Het is dan op z’n zachtst gezegd nogal zuur als het vanwege die werkzaamheden in de spits helemaal vastloopt. Het is vooral ook onnodig, denken wij.”

Meeliften
Door het mooie zomerweer is er ook steeds meer pleziervaart op het Zuid-Hollandse water. Zevenbergen: “In theorie is dat geen probleem, omdat de bruggen in de spits alleen opengaan voor de beroepsvaart. We zien echter dat veel schippers op die momenten meeliften. Daardoor staan de bruggen langer open dan nodig is.”

De VVD wil weten hoeveel extra tijd het meeliften kost, hoe de provincie het gaat stoppen en of schippers die zich er schuldig aan maken bestraft worden. Zevenbergen: “Als je op weg naar je werk of na een lange werkdag in je auto zit, is het onverteerbaar dat je moet wachten op een plezierjacht. Iedereen begrijpt dat je Zuid-Holland vanaf het water wilt bewonderen, maar de hardwerkende automobilist verdient echt voorrang.”

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×