Het gemeentebestuur van Noordwijk krijgt begin volgend jaar een nieuwe 'aanvoerder'. (Foto: Gemeente Noordwijk).

Negentien sollicitaties op burgemeestersvacature Noordwijk

Voor het burgemeesterschap van Noordwijk hebben negentien kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting eind januari 2020 in functie treden.

De sollicitanten zijn veertien mannen en vijf vrouwen. Ze variëren in leeftijd van 42 tot 60 jaar. Onder hen heeft een aantal ervaring in het openbaar bestuur, ook zijn er sollicitanten uit het bedrijfsleven. Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen.

Proces sollicitanten
Na gesprekken tussen de vertrouwenscommissie met de geselecteerde kandidaten, wordt er door de commissie een aanbeveling gedaan op basis van het profielschets die eerder door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeenteraad zal na de zomer twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

Op 1 januari 2019 gingen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout op in de nieuwe gemeente Noordwijk. Mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld is vanaf die datum door de commissaris van de Koning aangesteld als waarnemend burgemeester. Zij blijft aan als waarnemer tot het moment waarop de vacature is vervuld.

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×