Vorig jaar werd de spelersbus van ZZ Leiden onthuld met daarop een levensgrote afbeelding van Kherrazi. (Foto: Emile van Aelst).

Mohamed Kherrazi verlaat Zorg en Zekerheid Leiden

Na acht seizoenen verlaat Mohamed Kherrazi Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 2.00 meter lange forward heeft zijn contract dat eigenlijk nog een jaar doorliep, laten ontbinden. Volgens de club is dat in goed overleg gebeurd en wil Kherrazi vrij zijn om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. In werkelijkheid was er al langere tijd wrevel tussen Kherrazi en coach Rolf Franke. Samenwerken bleek daardoor niet meer mogelijk. Kherrazie heeft al een nieuwe club. Hij zet zijn carrière voort bij Landstede in Zwolle.

Mohamed Kherrazi debuteerde in het seizoen 2011/2012 voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Als speler van de Leidse ploeg maakte de 2.00 meter lange forward in 2013 zijn debuut in Oranje. Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball maakte Kherrazi één landskampioenschap, twee bekerwinsten en twee zeges in de strijd om de SuperCup mee.

Kherrazi veroverde drie keer de prijs voor de beste verdediger van de Dutch Basketball League (in de seizoenen 2014/2015, 2015/2016 en 2018/2019). Tevens maakte hij in vijf opeenvolgende seizoenen deel uit van het All Defense Team van de DBL.

Afgelopen seizoen werd Kherrazi in de tweede seizoenshelft geplaagd door blessures, waardoor hij een aantal weken buitenspel stond. In het reguliere seizoen speelde de forward 24 wedstrijden. In gemiddeld iets meer dan 28 minuten kwam Kherrazi tot 8.4 punten en 6.7 rebounds. In vijf wedstrijden voor de play-offs tekende de international voor 7.5 punten en 5.0 rebounds.

In de strijd om de FIBA Europe Cup kwam Kherrazi veertien keer in actie. In gemiddeld bijna 30 minuten speeltijd noteerde Kherrazi 7.6 punten en 6.7 rebounds.

Kherrazi trok in de afgelopen acht seizoenen 353 keer het tenue van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball aan. Alleen Worthy de Jong is vaker namens de Leidse club in officiële wedstrijden uitgekomen, namelijk 399 keer. In totaal was Kherrazi goed voor 2538 punten en 1940 rebounds.

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball dankt Kherrazi voor zijn nimmer afnemende inzet in die acht seizoenen en wenst hem veel succes bij een nieuwe werkgever.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×