Brand in pand restaurant Kippevel aan Kort Rapenburg

35

In de bovenwoning van het voormalige restaurant Kippevel aan het Kort Rapenburg in Leiden heeft vanmiddag brand gewoed. Rond 15.00 uur zagen omstanders rook uit het dak komen en werd de brandweer gewaarschuwd. Die kwam met drie blusvoertuigen ter plaatse. Ook de politie was met veel eenheden aanwezig om de straat in het hartje van het centrum af te sluiten en het publiek op afstand te houden.

Bij de brand zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Over de oorzaak en de schade zijn nog geen mededelingen gedaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Brand in bovenwoning restaurant @kippevel2019

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op


Twee jaar geleden, in mei 2017, brak ook al eens brand uit in hetzelfde pand. Die was toen ontstaan in de afzuiginstallatie van het restaurant. (Linkje).

Delen

35 reacties

   • Stompzinnig is het als de spelling in uw plempsel niet klopt. Maar goed, door uw diverse pseudoniemen gaat u vrolijk verder zonder ‘Nico’ nog te gebruiken.

 1. Ja, bij zo’n ‘toevallige’ brand, kunnen ze zeggen dat de administratie er niet meer is. Geheel ‘toevallig’ verbrand.

  • De brand was in de bovengelegen woning, niet in het restaurant slimpie !
   Daarbij is het restaurant niet failliet gegaan, ze hebben zelf de stekker er uit getrokken omdat er te weinig klanten kwamen.

   • Ja. meestal bewaar je je administratie vlakbij ovens, gasplaten, keukens. Dat is bij restaurants heel erg gebruikelijk………, slimpie.

 2. Piet Pekelharing op

  Ik wil niet mierenneuken (met dubbel n) en al helemaal niet met een enkele n, maar kippenvel wordt reeds sinds de spellingshervorming van 1 September 1996 gespeld met een tussen-n.

  • Allemaal heel fijn, maar we hebben het hier over een naam van een restaurant. En dan mag je zelf bepalen hoe je het schrijft, de zogenaamde ‘eigennaam’, dan heb je dus niets te maken met de splellingsregels 😉

   • Ook ik wil net als Piet Pekelharing de mieren met rust laten. Maar toch, telkens als ik langs dat restaurant fietste dacht ik, ach gut is er nu niemand die de eigenaar van restaurant Kippevel kan vertellen dat die ‘eigennaam’ heel mooi is maar je wel voor schut zet.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline