Roos gaat zich richten op het Europees Parlement waar hij in mei van dit jaar werd verkozen.

Leidenaar Rob Weber vrijwel zeker naar Forumfractie Provinciale Staten

Fractievoorzitter Rob Roos van Forum voor Democratie stopt met onmiddelijke ingang als Statenlid in Zuid-Holland. “Nu duidelijk is dat er in Zuid-Holland een coalitie zonder Forum voor Democratie wordt gevormd, is mijn ‘geheugen van de informatieonderhandelingen’ niet langer van belang voor het goed functioneren van het toekomstig provinciebestuur,”  zo schrijft roos in zijn ontslagbrief aan Commissaris van de Koning jaap Smit. Roos wil zich nu vol gaan inzetten als Europarlementariër.

In Provinciale Staten wordt Roos vrijwel zeker opgevolgd door Leidenaar Rob Weber. “Maar volgens de regels wordt eerst Dorien Rookmaker gevraagd,” laat Roos weten. Rookmaker moest in maart afhaken, omdat ze toen herstellende was een ziekte, maar inmiddels zit ze voor forum voor democratie in de Eerste Kamer. Ook Thierry Baudet kan nog aanspraak maken op de vrijgekomen zetel van Roos. “Hij had veel voorkeurstemmen. Als beiden de zetel weigeren dan is Rob Weber de eerste opvolger,” aldus Roos.

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×