Leidenaar Rob Weber vrijwel zeker naar Forumfractie Provinciale Staten

3

Fractievoorzitter Rob Roos van Forum voor Democratie stopt met onmiddelijke ingang als Statenlid in Zuid-Holland. “Nu duidelijk is dat er in Zuid-Holland een coalitie zonder Forum voor Democratie wordt gevormd, is mijn ‘geheugen van de informatieonderhandelingen’ niet langer van belang voor het goed functioneren van het toekomstig provinciebestuur,”  zo schrijft roos in zijn ontslagbrief aan Commissaris van de Koning jaap Smit. Roos wil zich nu vol gaan inzetten als Europarlementariër.

In Provinciale Staten wordt Roos vrijwel zeker opgevolgd door Leidenaar Rob Weber. “Maar volgens de regels wordt eerst Dorien Rookmaker gevraagd,” laat Roos weten. Rookmaker moest in maart afhaken, omdat ze toen herstellende was een ziekte, maar inmiddels zit ze voor forum voor democratie in de Eerste Kamer. Ook Thierry Baudet kan nog aanspraak maken op de vrijgekomen zetel van Roos. “Hij had veel voorkeurstemmen. Als beiden de zetel weigeren dan is Rob Weber de eerste opvolger,” aldus Roos.

Delen

3 reacties

  1. Voor het ‘goed functioneren van het toekomstig provinciebestuur’ zijn de grapjassen van Forum voor Demagogie helemaal niet nodig. Voorts hoorde ik laatst een verstandig iemand zeggen dat ook de uil van Minerva ooit een uilskuiken was…

  2. Nu FvD ook in Zuid-Holland als in de andere provincies geen rol van enige betekenis gaat spelen, is het uit persoonlijk opzicht verstandig van ROOS om naar Brussel af te reizen. Denk alleen maar aan de penningen die hij daar gaat opstrijken. ROOS heeft er echter niets in te brengen en zal geen potten breken, zoals ook de PVV’ers (sic!) daar de afgelopen 4 jaar niet van enige betekenis zijn geweest. Ja, en dan zitten we nog met de Leidse wetenschapper CLITEUR, voorzitter 1ste Kamerfractie FvD, die in een interview vertelde “volledig achter het gedachtegoed van Baudet te staan’ . Zoals: weg uit Europa, de gulden terug, leraren aangeven die linkse ‘praat’ verkondigen en vooral geen migranten (hek om Nederland).

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline