Slootjessafari tijdens de Leidse Hooidagen in de(Foto: Buro JP).

Leidse Hooidagen dit jaar in Cronesteyn

Voor alweer de zevende keer kan iedereen net buiten de stad kennis maken met het buitenleven. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september worden in Polderpark Cronesteyn de Leidse Hooidagen gehouden met heel veel activiteiten voor kinderen. Die kunnen er het hele weekeinde zo’n 25 buiten-avonturen beleven.

Dit jaar zijn er naast populaire klassiekers als wol vilten, broodje bakken en pijl en boog maken, ook ruim tien nieuwe activiteiten te doen. Zo is het dit jaar voor de eerste keer mogelijk om over het blotevoetenpad te lopen. ‘De bodem in’ met ‘medewerkers van de Hortus Botanicus is nieuw, net als een boerderij-proeverij. Ook is er dit keer meer aandacht voor techniek en duurzaamheid. zo kunnen kinderen bijvoorbeeld het afvalspel spelen bij Ekoplaza of zelf de stad van de toekomst ontwerpen.

Op zondag kunnen de kinderen samen met stadsgrachten-specialist Aaf Verkade een duik nemen in de onderwaterwereld bij de slootjes-safari. Kinderen vanaf negen jaar kunnen de Nature Escape Room doen.

De nieuwe locatie bevindt op het weiland direct tegenover de hoofdingang van De tuin van de smid, die dit jaar ook de horeca verzorgt. Naar buiten! organiseert de Leidse Hooidagen in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden, samen met partners als Zorg & Zekerheid, IVN Leiden, Smallsteps, Gemiva, De tuin van de smid en Ekoplaza. Alle informatie staat op www.leidsehooidagen.nl en op facebook.com/leidsehooidagen.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×