(Foto: Emile van Aelst).

Anticonceptiecamper bij Hogeschool Leiden

Tot 15.00 uur vanmiddag staat de Anticonceptiecamper bij de hogeschool Leiden. Met de camper maken de Rutgers Stichting en Bayer een tour langs twaalf studentensteden nu overal de introductieweken zijn begonnen. Er wordt aan wo-, hbo- en mbo-studenten voorlichting gegeven over veilig vrijen.

“Jongeren die gaan studeren doen nieuwe contacten op en gaan vaak ook seksuele contacten aan. Tijdens de introductiedagen krijgen ze informatie over alles wat voor hen van belang is als student. Het is een uitgelezen kans om ook voorlichting te geven over alle anticonceptiemethoden, zodat studenten zich tijdig en goed kunnen voorbereiden op seksuele contacten.”

De Anticonceptiecamper van Bayer trekt met een tentoonstelling over de geschiedenis van de anticonceptie veel publiek. Van oude Egyptische gebruiken, zoals een mengsel van honing en acacia-stekels in de vagina en een varkensblaas als condoom, tot de hedendaagse anticonceptiemethoden. Rutgers levert de voorlichtingsmaterialen over anticonceptie en Sense-verpleegkundigen van GGD’en beantwoorden vragen van studenten en delen condooms uit.

De Anticonceptiecamper startte de tour vanmorgen tijdens ElCid in Leiden en doet de komende dagen ook Nederlandse universiteiten, hogescholen en mbo’s in Utrecht, Maastricht, Eindhoven, Enschede, Leeuwarden, Amsterdam, Den Bosch, Goes, Middelburg, Heerlen, Zwolle en Den Haag aan.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×