(Foto: Chris de Waard).

Leren herkennen van planten en insecten met smartphone

Planten en dieren herkennen is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden dankzij de komst van verschillende flora- en fauna-apps. Het blijft echter een ingewikkelde bezigheid en wie daar wat hulp bij wil, kan op 2 september terecht bij de werkgroep van IVN, KNVV en Naturalis. Er wordt dan in Leiderdorp een informatieavond over het gebruik van telefoonapps gehouden om de natuur in de eigen omgeving te herkennen.

Tijdens de avond wordt verteld welke apps het meest geschikt zijn om achter de namen van planten en dieren te komen en hoe ze het beste gebruikt kunnen worden. Ook kan er worden geassisteerd bij het installeren van de apps, dus de
smartphone meenemen is wel zo handig.

Aangeraden wordt om vooraf al enkele natuurfoto’s te maken. Tijdens de bijeenkomst kunnen de deelnemers dan meteen aan de slag met het uitvinden wat er op de foto’s staat.

De natuur beter leren kennen is niet alleen leuk en leerzaam, maar de waarnemingen kunnen ook bijdragen aan een betere bescherming van de natuur en wetenschappelijk onderzoek.

De informatieavond ‘Ontdek natuur in je buurt’ wordt op 2 september van 19.30 uur tot 21.00 uur gehouden in het Milieu Educatief Centrum in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110e in Leiderdorp. Aanmelden kan per e-mail via maddyvanholland@ziggo.nl.

 

 

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×