Elektrische auto's opladen is vanaf 1 september niet meer gratis in de Leidse parkeergarages.

Elektriciteit tanken in Leidse parkeergarages niet meer gratis

Parkeerders met een elektrische auto kunnen in Leiden gebruikmaken van de oplaadpalen in de gemeentelijke parkeergarages. Tot nu toe was dat een gratis service, maar dat is vanaf volgende maand verleden tijd. Vanaf 1 september betalen eigenaren van een elektrische auto hiervoor  0,34 euro per kWh. Dit is gelijk aan het oplaadtarief op straat. Als reden geeft de gemeente aan dat het beheer op 1 september wordt overgenomen door het bedrijf ENGIE.

ENGIE investeert in duurzame mobiliteit en zorgt voor professionele service. Vanaf 1 september kunnen parkeerders met een elektrische auto bij klachten of vragen rechtstreeks bij ENGIE terecht. Het storingsnummer staat dan vermeld op een sticker op de oplaadpaal.

Opladen in gemeentelijke parkeergarages
Het opladen zelf van elektrische auto’s verandert niet: de parkeerder plugt de autostekker in een oplaadpaal en gebruikt daarna de token of pas om het opladen te beginnen of te stoppen. Deze token of pas is gekoppeld aan het oplaadabonnement.

Groene stroom in de oplaadpalen
Voor de oplaadpalen in Leiden wordt groene stroom gebruikt. Alle gemeentelijke parkeergarages hebben twee of meer oplaadpalen. ENGIE monitort het gebruik van de oplaadpalen en kan als dat nodig blijkt snel extra oplaadpalen bij plaatsen.

Parkeergarage Aantal laadpalen
Lammermarkt 8
Morspoort 8
Haarlemmerstraat 4
Ringkade 2
Soestdijkkade 2

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×