Elektriciteit tanken in Leidse parkeergarages niet meer gratis

6

Parkeerders met een elektrische auto kunnen in Leiden gebruikmaken van de oplaadpalen in de gemeentelijke parkeergarages. Tot nu toe was dat een gratis service, maar dat is vanaf volgende maand verleden tijd. Vanaf 1 september betalen eigenaren van een elektrische auto hiervoor  0,34 euro per kWh. Dit is gelijk aan het oplaadtarief op straat. Als reden geeft de gemeente aan dat het beheer op 1 september wordt overgenomen door het bedrijf ENGIE.

ENGIE investeert in duurzame mobiliteit en zorgt voor professionele service. Vanaf 1 september kunnen parkeerders met een elektrische auto bij klachten of vragen rechtstreeks bij ENGIE terecht. Het storingsnummer staat dan vermeld op een sticker op de oplaadpaal.

Opladen in gemeentelijke parkeergarages
Het opladen zelf van elektrische auto’s verandert niet: de parkeerder plugt de autostekker in een oplaadpaal en gebruikt daarna de token of pas om het opladen te beginnen of te stoppen. Deze token of pas is gekoppeld aan het oplaadabonnement.

Groene stroom in de oplaadpalen
Voor de oplaadpalen in Leiden wordt groene stroom gebruikt. Alle gemeentelijke parkeergarages hebben twee of meer oplaadpalen. ENGIE monitort het gebruik van de oplaadpalen en kan als dat nodig blijkt snel extra oplaadpalen bij plaatsen.

Parkeergarage Aantal laadpalen
Lammermarkt 8
Morspoort 8
Haarlemmerstraat 4
Ringkade 2
Soestdijkkade 2

Delen

6 reacties

 1. Het idee alleen al dat dit gratis zou zijn! Niets is gratis en het is niet meer dan behoorlijk dat hiervoor iets betaald dient te worden. Gratis leidt maar al te gemakkelijk tot verspilling.

  • Met zonnepanelen gaat de zon voor niets op, zegt men.
   En de door kankerauto’s vervuilde lucht adem ik ook gratis in.
   De longarts betaal ik natuurlijk wel middels de zorgpremie en eigen risico.

 2. Dat weet je toch van te voren. Hoe vaak geven ze een koekje om te lokken en als er genoeg vogeltjes zijn slaan ze toe gevangen in hun netten.

 3. Gek dat het gratis was, dat hoor ik nu pas. Speciale plekken waar anderen niet mochten parkeren; die een extra rondje rond gingen rijden om een parkeerplaats te vinden. Heel logisch….

 4. Petra Hoogeveen op

  Terecht!!
  Eigen parkeerplaats, belastingvoordeel en gratis stroom.
  Het moet niet gekker worden!
  Maar met het gemeentebestuur van Leiden kan je er eigenlijk wel vanuit gaan.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline