(Foto: Vegro).

Vegro Leiderdorp start verkoop elektrische brommobiel

Een elektrische brommobiel. Dat is de MAX Mobiel die vanaf vandaag ook in onze regio verkrijgbaar is. Het tweepersoons voertuig wordt in onze regio geleverd door Vegro in Leiderdorp waar ook een proefrit kan worden gemaakt.

Volgens Vegro is het elektrische voertuig dé oplossing voor ouderen die niet meer op pad durven te gaan. “Ouderen moeten steeds langer zelfstandig thuis wonen. Hierdoor komen zij mogelijk in een sociaal isolement terecht, omdat zij steeds minder op pad durven te gaan. Men kan niet (meer) autorijden, durft niet op de fiets vanwege de angst om te vallen en lopen is vaak te ver. Zeker als zoon, dochter of mantelzorger kan dit erg lastig zijn om hier mee om te gaan.”

Voor het besturen van de MAX Mobiel is geen rijbewijs nodig. De e-scootmobiel biedt ruimte aan twee personen en kan aan een normaal stopcontact opgeladen worden. Hij rijdt maximaal 45 km per uur en de actieradius op een volle accu is 40 à 60 km.

Duurzaamheid Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×