Vegro Leiderdorp start verkoop elektrische brommobiel

4

Een elektrische brommobiel. Dat is de MAX Mobiel die vanaf vandaag ook in onze regio verkrijgbaar is. Het tweepersoons voertuig wordt in onze regio geleverd door Vegro in Leiderdorp waar ook een proefrit kan worden gemaakt.

Volgens Vegro is het elektrische voertuig dé oplossing voor ouderen die niet meer op pad durven te gaan. “Ouderen moeten steeds langer zelfstandig thuis wonen. Hierdoor komen zij mogelijk in een sociaal isolement terecht, omdat zij steeds minder op pad durven te gaan. Men kan niet (meer) autorijden, durft niet op de fiets vanwege de angst om te vallen en lopen is vaak te ver. Zeker als zoon, dochter of mantelzorger kan dit erg lastig zijn om hier mee om te gaan.”

Voor het besturen van de MAX Mobiel is geen rijbewijs nodig. De e-scootmobiel biedt ruimte aan twee personen en kan aan een normaal stopcontact opgeladen worden. Hij rijdt maximaal 45 km per uur en de actieradius op een volle accu is 40 à 60 km.

Delen

4 reacties

  1. Het lijkt mij wel wat. Maar waar moet ik rijden in zo’n e-scootmobiel: op het fietspad of op de rijbaan? En mag ik zelfs op de stoep rijden/parkeren? Met een prijs van 16.500 euro niet bepaald goedkoop.

    • Ja OK, dat ben ik helemaal met u eens. Het is toch meer een auto dan een rijwiel. Dergelijke voertuigen zouden op de rijbaan moeten rijden. Mijn probleem is meer de onduidelijkheid hierover.

  2. Voor een brommobiel is wel degelijk een rijbewijs AM vereist. Verder mag deze niet op de stoep of fietspad komen waar een gehandicaptenvoertuig dat wel mag, kijk voor meer informatie op Kronkelroutes.nl.

Je bent nu offline