Naturalis presenteert familieboek rond opening

Naturalis en Gottmer Kinderboeken publiceren eind deze maand het familieboek ‘Van T. rex tot tandjesgras’ over de schatten van Naturalis en de natuur. Het door Jan Paul Schutten geschreven boek komt uit rond de dag dat het nieuwe museum na een grote verbouwing en uitbreiding op 31 augustus de deuren weer opent voor de bezoekers.

In acht nieuwe tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur – waaronder natuurlijk T. rex Trix – kan het hele gezin op ontdekkingstocht. “Bij zo’n grote gebeurtenis hoort een mooi, groot familieboek over de uitgebreide Naturalis-collectie en de onderzoekers die bij Naturalis werken,” zo vond het museum dat daarom non-fictiegrootmeester Jan Paul Schutten inschakelde voor deze taak. Schutten knoopt alle touwtjes uit het planten-, dieren- en mineralenrijk aan elkaar. Wendy Panders maakte er prachtige illustraties bij.

“Dit boek is voor iedereen die alles wil weten over de natuur. Bijvoorbeeld hoe je een gevecht met Tyrannosaurus rex zou kunnen winnen, hoeveel bomen je in de Amazone vindt, hoe een wereld er zonder hommels en bijen uitziet, hoe een pijnboom in Barcelona via een ondergronds netwerk verbonden is met een berk in Wladiwostok, wat het sterkste gif ter wereld is, welke verborgen boodschap een schelp van honderdduizenden jaren geleden bevat en zelfs hoe gras groeit…”

Van T. rex tot tandjesgras is vanaf 27 augustus a.s. verkrijgbaar in de boekhandel en gaat 19,99 euro kosten.

 

Duurzaamheid Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×