Voetjes van de vloer op 4e dag EL CID Week

7

De 4e dag van de EL CID Week is de dag dat bij veel EL CID deelnemers de vermoeidheid begint toe te slaan. Je kan daar als organisatie aan toe geven en een rustig programma organiseren, je kan het ook doorbreken en de deelnemers oppeppen. De EL CID Commissie koos voor het laatste en organiseerde de DIXO Driehoek. Dixo is het studentenwoord voor disco. Op 3 plaatsen in de stad konden de eerstejaars met de voetjes van de vloer. Bij de Hooglandsekerk kon iedereen mee dansen met Just Dance, waarbij op een groot scherm de bewegingen werden voorgedaan.

Dansen op het plein voor de Hooglandsekerk.

Op de trappen bij de Burcht stond vrijwel de hele middag een lange rij wachtenden om een koptelefoon te bemachtigen voor de Silent Disco. Regelmatig werd daar het nummer Hey Baby gedraaid, dat dit jaar het EL CID dansje is. Ook op de Beestenmarkt was het enorm druk bij de Rollerdisco, terwijl op de Hooglandsekerkgracht werd mee gedanst op de klanken van een Afrikaanse band. Ondanks dat je her en der zwaar vermoeide of slapende EL CID deelnemers zag, waren de meeste op deze 4e dag toch nog actief bezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

7 reacties

  1. Heel leuk gemeente leiden ik wou mijn familie de burg laten zien aan familie uit Australië maar we mochten er niet in er werdt gezecht alleen voor studenten oprotten wij hebben het gehuurd goed bezig gemeente leiden dus u trek studenten voor

    • Tsja, dat is pech als je familie hier maar 1 dag is. Gelukkig heeft Leiden veel meer mooie historische plekjes. En zijn ze er langer dan 1 dag, dan kun je alsnog gaan. Het lijkt me sterk dat het woord ‘oprotten’ is gebruikt, ook vreemd dat je de tijd neemt hier te reageren als je familie hier is.

  2. Goh wat jammer Mark, maar ben je wel echt bij de Burcht in Leiden geweest. Ik zie namelijk op de foto’s meerdere toeristen en zelfs kleine kinderen boven op de Burcht lopen.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline