Leids Eerstejaars Festival mooie afsluiting EL CID Week

11

Vrijdag vond in park Landskroon op de grens van Leiden en Oegstgeest het hoogtepunt van de EL CID Week plaats. Duizenden eerstejaars kwamen naar het park op deze laatste dag van de EL CID Week 2019. Het festival is een mix van lekker luieren in het gras, swingen op de muziek van de DJ’s of de laatste informatie vergaren op de informatiemarkt. Meerdere DJ’s traden op met wisselende muziekstijlen van rustige lounge tot keihard swingend. Het grote hoogtepunt van het festival is al jaren het optreden van Barry Badpak.

Duizenden eerstejaars doen mee met het nummer De Grasmaaier van Barry Badpak.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het op een enkele druppel na droog tijdens het festival. Traditioneel ook dit jaar weer lange rijen bij het foodcourt waar iedereen die een QR code had, kon kiezen uit een Domino’s pizza of Eazie wokmaaltijd. Na afsluiting van het festival fietste iedereen terug naar Leiden om de EL CID Week af te sluiten in de POPUP Club, het voormalige IN Casa, waar het feest tot diep in de nacht door ging.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

11 reacties

  • Hee nico ze zijn goed bezig he in baarn die kut studenten uit leiden dat ze een fotograaf mishandelen dat mag zeker van jou hoop dat ze vervolgd worden

   • dus omdat er in Baarn iets gebeurd is, mag ik het feestje in Leiden niet leuk vinden……. vreemde gedachtenkronkel.
    Overigens had de activiteit in Baarn niets met El Cid te maken, dus een dommere opmerkig kun je niet maken.

    • Julie zijn welkom hoor. Als je weet waar ik woon, zal je ook wel weten dat ik goed kan omgaan met mensen met een verstandelijke beperking, dus geen probleem als jullie op bezoek komen.

 1. We moeten het nu nog even zonder ze doen, maar als de colleges daadwerkelijk weer aanvangen, keert het leven met de studenten terug in onze stad, die in de zomermaanden toch altijd wat ingeslapen aanvoelt, omdat de intellectuelen dan plaats maken voor toeristen en platte figuren uit de randbuurten, die je met hun spraakgebrek snel naar binnen jagen.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline