Politie waarschuwt voor 'Travellers' in Leidse regio

De politie waarschuwt inwoners om niet in zee te gaan met ‘Travellers’. Dit zijn rondreizende klusjesmannen die hun diensten aan de deur aanbieden, maar hun klanten vaak oplichten. Afgelopen weekend zijn ze actief geweest in Oegstgeest.

De diensten die de Travellers aanbieden zijn bijvoorbeeld glazenwassen, gevel- en dakgootreiniging of tuinbestratingen. Ze spreken doorgaans Engels met een Iers accent en verplaatsen zich vaak in bestelbusjes. Deze klusjesmannen bieden hun diensten op het eerste gezicht goedkoop aan. Goedkoop blijkt echter duurkoop wanneer er ongevraagd meerwerk in rekening wordt gebracht, het geleverde werk niet van de afgesproken kwaliteit blijkt te zijn of dat er ineens allerlei andere gebreken naar voren komen.

De mannen kunnen op intimiderende of agressieve manier de betaling afdwingen. De politie raadt dan ook aan om niet met deze mensen in zee te gaan of van te voren voldoende informatie in te winnen. Denk hierbij aan het vragen om een offerte, Kamer van Koophandel-nummer en BTW-nummer.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×