Politie waarschuwt voor ‘Travellers’ in Leidse regio

14

De politie waarschuwt inwoners om niet in zee te gaan met ‘Travellers’. Dit zijn rondreizende klusjesmannen die hun diensten aan de deur aanbieden, maar hun klanten vaak oplichten. Afgelopen weekend zijn ze actief geweest in Oegstgeest.

De diensten die de Travellers aanbieden zijn bijvoorbeeld glazenwassen, gevel- en dakgootreiniging of tuinbestratingen. Ze spreken doorgaans Engels met een Iers accent en verplaatsen zich vaak in bestelbusjes. Deze klusjesmannen bieden hun diensten op het eerste gezicht goedkoop aan. Goedkoop blijkt echter duurkoop wanneer er ongevraagd meerwerk in rekening wordt gebracht, het geleverde werk niet van de afgesproken kwaliteit blijkt te zijn of dat er ineens allerlei andere gebreken naar voren komen.

De mannen kunnen op intimiderende of agressieve manier de betaling afdwingen. De politie raadt dan ook aan om niet met deze mensen in zee te gaan of van te voren voldoende informatie in te winnen. Denk hierbij aan het vragen om een offerte, Kamer van Koophandel-nummer en BTW-nummer.

Delen

14 reacties

  • nee wat is dit dan ?

   Leiderdorp 28.02.2015 – In Westland zijn er, waarschijnlijk mede door waarschuwingen vooraf, geen meldingen geweest van oplichting door Engelstalige klusjesmannen,..

   toen de heren in januari hier rondtrokken in de regio. Maar in Leiderdorp werd een bejaarde, door de zogeheten travellers vrijdag bijna opgelicht. Het is maar dat u het weet. Blijf de politie en de redactie tippen zodra ze in de buurt zijn.

   De politie hield vrijdag 27 februari drie mannen in Leiderdorp aan op aan verdenking van oplichting van een 76-jarige man uit Leiderdorp. Het betrof zogenoemde ‘travellers’, mannen veelal zonder vaste woon- of verblijfplaats die spontaan hun klusdiensten aanbieden en zich schuldig maken aan oplichting en soms zelfs bedreiging en diefstal.

   Een Engels sprekende man kwam aan de deur en bood aan om het dak van de man te isoleren. Hiervoor werd uiteindelijk een zeer groot bedrag voor gevraagd. De man zou dit contant moeten betalen en ging naar de bank. Een oplettende bankmedewerker vertrouwde het niet en belde de politie, waarna 3 “klusjesmannen” konden worden aangehouden. Het betrof mannen van 22, 28 en 30 jaar.

   • Toen was het stafbaar feit al gepleegd. Mijn reactie was op de opmerking dat hij gewoon de politie belt (als hij ze ziet), dan kan de politie nog niets.

    • pff hier nog een stuk voor dat men jou gelooft en denk dat je geen politie mag bellen

     Ga niet in op spontane voorstellen om klusjes op te knappen van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van dergelijke klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. Betaal ook zeker geen voorschotten aan dit soort klusjesmannen.

 1. Ik woon in Almere en kreeg er ook 1 aan de deur een jaar geleden. Het was nog een jongen van een jaar of 16. Toen ik vertelde dat ik geen interesse had bleef hij brutaal door gaan met antwoorden. Ik heb toen gezegd dat hij moest maken dat hij weg kwam voor mijn huis omdat ik de eigenaar ervan was en hij op mijn grond stond en dat ik de politie zou bellen. Hij ging toen pas weg. Lekkere figuren.

 2. Het is verboden om je diensten aan de deur aan te bieden. Dus meteen de politie bellen.

  • In welke wet staat dat? Je mag zeker wel diensten aanbieden aan de deur, zelfs zonder enige vergunning. Net als dat je spullen mag verkopen aan de deur.
   Het heeft dus geen zin om de politie te bellen als ze aan de deur zijn (geweest).

 3. Drs. Rudolf Kooijman op

  Ik woon al 13 jaar in Slowakije. Hier heten travellers gewoon zigeuners. Dat bedoelen jullie toch ook? Van die mensen die altijd liegen, jatten, bedriegen?

Je bent nu offline