Negatief zwemadvies in Tuin van Noord en Hooghkamerpark door hoge E. coli waardes

9

Voor het zwemwater in het Hooghkamerpark en Noorderpark (Tuin van Noord) geldt een negatief zwemadvies. Er zijn op die plekken hoge waardes voor E. coli in het water aangetroffen. De gemeente laat weten waarschuwingsborden te plaatsen, maar dat was vanmorgen in ieder geval in het Noorderpark nog niet gebeurd.

Het water bij de waterspeelplaatsen Cronesteyn en Stevenshof is bij de laatste meting wel van goede kwaliteit bevonden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

9 reacties

 1. Ik heb de gemeente al gevraagd waarom de informatieborden nog iet zijn geplaatst?
  Zo loopt men nu onnodig risico voor gezondheidsklachten. Gemeente Leiden, waar is jullie verantwoordelijkheidsgevoel?

 2. Op de foto’s ziet het eruit als een vieze sloot. Daar gaat geen zinnig mens toch voor de lol in liggen? Of moet de gemeente nu bij ieder watertje bordjes gaan plaatsen? Mensen kunnen toch ook wel eens zelf nadenken zonder meteen naar de gemeente te wijzen. De gemeentelijke belastingen zijn zo al hoog genoeg.

   • De gemeente antwoordde zo snel mogelijk de borden te plaatsen. Dus er is geen haast bij…blijkbaar maakt het niet uit of iemand er ziek van kan worden…
    Er spelen veel kinderen in, zwemmen wordt lastig, maar erin lopen en spelen kan makkelijk, zeker op het vlot wat erin ligt.

    • Een beetje verantwoordelijke ouder checkt op internet of het speel/zwemwater waar he naar toe gaat goed is.

  • Gerard van Molen op

   Blijkbaar kom je niet veel buiten Mohammed, het is ook een misvatting dat deze foto een actuele foto van vandaag zou zijn.
   Deze betreffende plek staat bekend en aangegeven als waterpeelplaats, daarom worden er ook testen gedaan naar dit water. Je hoeft niet persé te zwemmen in dit water, je kan er ook mee en rondom spelen.

  • Het Orakel van de Burcht op

   Wat is er mis met een beetje eendenkroos? In tegenstelling tot waterkers zal je het niet zo snel bij de groenteboer zien, maar het wordt wel degelijk geoogst, maar dan om als veevoer te dienen.

 3. Ik maak frequent een avondwandeling door de stad en enkele keren per week een rijtour in de auto, dus ik kom voldoende buiten, lijkt me. Maar bij dit speelwater ben ik al enige tijd niet geweest, dat is waar. Ik wist dan ook niet dat de foto’s de huidige situatie niet geheel correct weergeven. Mijn verontschuldigingen aan Alexandra en eventuele anderen die aanstoot namen aan mijn mening, die ongelukigerwijs op verkeerde gronden gebaseerd was. Mocht het betreffende water er wel uitnodigend uitzien dan is in dat geval een waarschuwing wel op zijn plaats.

Je bent nu offline