(Foto: Marcel Schikhof).

Zaterdag Open Dag bij BplusC

BplusC trapt het nieuwe cursusseizoen af met een Open Dag op zaterdag 31 augustus. Iedereen is die dag welkom tussen 12.00 en 16.00 uur om bijvoorbeeld instrumenten uit te proberen, mee te doen aan workshops muziek, dans, beeldende kunst en talen en informatie over het cursusaanbod te verzamelen. De Open Dag vindt plaats in drie leslocaties: bibliotheek Nieuwstraat, Het Leidse Volkshuis en op de Muziekschool aan het Rapenburg 22.

Een workshop hiphop is maar een van de vele activiteiten tijdens de open dag.

Muziekschool
Bij de BplusC Muziekschool aan het Rapenburg 22 kunnen geïnteresseerden zaterdag 31 augustus allerlei instrumenten uitproberen, zoals dwarsfluit, hoorn, trompet, gitaar, harp, viool, cello, accordeon, piano en nog veel meer. Doe mee aan workshops Muzikale verkenning en Blokfluit of toeter er lekker op los in de workshop pBone.

(Foto: Jan Wanzink).

Het Juniorenorkest van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek houdt een openbare meespeelrepetitie. Wie al minimaal één jaar muziekles heeft kan met het eigen instrument aansluit. Volwassenen kunnen hun kennis van klassieke muziek testen in de pubquiz Weet wat je hoort.

Kennismaken met jazz en pop
Wie meer heeft met  pop en jazz kan zaterdag terecht in Het Leidse Volkshuis. Daar is onder andere een optreden van de Jazzperado’s. Zelf zingen kan in het BplusC Popkoor voor kids. Liefhebbers van een stevige beat kunnen meedoen aan de workshop BplusC Beats of Basgitaar & drums. Kennismaken met jazz kan in de workshop Metrognomes. De docenten (contra)bas, gitaar, zang pop/jazz, piano pop/jazz en dwarsfluit/improvisatieklas staan de hele middag klaar..

Ook ballet behoort tot het aanbod van BplusC.

Danslessen, beeldende kunst, vreemde talen, dj
Naast bovengenoemde activiteiten is er zaterdag nog veel meer aanbod. Workshops Kleuterdans 4+, Kindertalentenklas 6+, Notenkraker 6+, Klassiek Ballet 8+/10+ of Dansmix 8+, een workshop beeldende kunst, naaien, vreemde talen leren en kinderen kunnen tekenen met houtskool, muziek maken in het Muzieklab (3+) of in het i-Lab aan de slag: een bibberbotje maken of meedoen aan de workshop Muziekproducer 10+ voor dj’s in de dop.

Een bibberbotje (Foto: Yu Hua Yeh).

Open Dag BplusC
Zaterdag 31 augustus
Tijd: 12.00-16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Nieuwstraat 4, Het Leidse Volkshuis (Apothekersdijk 33) en Rapenburg 22
Toegang is gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×