Band of Liberation en Tamarco toch bij 3 October Optocht

De Band of Liberation uit Leiden en Tamarco uit Leiderdorp krijgen alsnog een plek bij de Grote Optocht op 3 oktober. Niet in de optocht, maar ervoor. De Optochtcommissie van de 3 October Vereeniging besloot afgelopen weekeinde om de twee korpsen alsnog uit te nodigen, nadat veel ophef ontstond toen Sleutelstad publiceerde dat de twee orkesten dit jaar niet ingehuurd waren.

Of de korpsen ook daadwerkelijk meelopen is overigens nog lang niet zeker. Vanaf zijn vakantieadres laat Simon Dubbelaar van de Band of Liberation weten pas op 7 september uitsluitsel te kunnen geven over deelname: “We moeten wel muzikanten hebben. Het zijn namelijk geen pionnetjes op een schaakbord.”

Show- en Marchingband Tamarco komt weliswaar niet uit Leiden, maar uit Leiderdorp, maar is wel elk jaar van de partij tijdens Leidens Ontzet (Foto: Tamarco).

Traditie
Het is traditie dat de Leidse orkesten in de 3 October Optocht meelopen en zich zo aan het publiek presenteren. Dat deels loslaten viel bij veel mensen niet in goede aarde. Volgens voorzitter Guido Marchena van de Commissie Optocht & Taptoe was er dit jaar geen ruimte in de optocht om alle korpsen een plek te geven. Door de twee afgevallen korpsen nu voor de stoet uit te laten lopen, hoopt hij dat probleem te omzeilen.

Dat korpsen voor de stoet uitlopen werd eenmalig uitgeprobeerd in 2008 toen de optocht een streetparade kende waarbij alle korpsen voorop liepen in de hoop het aantal gaten in de optocht tegen te gaan. Dat werd geen succes en daarom niet herhaald, maar met een mix van orkesten in en voor de optocht uit denkt de 3 October Vereeniging nu wel een voor iedereen bevredigende oplossing te hebben gevonden.

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij 3 Oktober 2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×