Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was een van de sprekers bij de officiële opening. (Foto: Chris de Waard).

Volg hier live de officiële opening van Naturalis

Zaterdagmorgen om 10.00 uur opent het nieuwe Naturalis de deuren voor bezoekers. Eerst wordt er zaterdag gezamenlijk afgeteld tot het precies 10.00 uur is en dan kan iedereen op ontdekkingstocht in de fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. Ook T. rex Trix is er natuurlijk weer bij.

Vanavond is de officiële opening voor genodigden. Daar kan niet iedereen in persoon bij zijn, maar meekijken naar deze ‘Ode aan de natuur’ kan wel. Van 20.00 uur tot circa 20.45 uur is de opening hier live te volgen.

Naturalis Biodiversity Center opent vanavond de officieel de deuren, samen met alle belangrijke betrokkenen en relaties. Dit gebeurt met een bijzondere theatervoorstelling, waarbij de architectuur van het gebouw met het imposante atrium, de hoge trappenberg, balustrades en bordessen het decor vormen, en met de inzet van bijna 350 talentvolle dansers, muzikanten en koren uit Leiden en omgeving.

Met deze voorstelling symboliseert Naturalis dat samenwerking noodzakelijk is voor het behoud van biodiversiteit. De grootse, massale aspecten van de voorstelling worden afgewisseld met kleine en geconcentreerde solo optredens van topartiesten, waaronder Yuri Honing en Maya Fridman.

Naast de directeur van Naturalis Edwin van Huis, spreken de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven; Freek Vonk, onderzoeker bij Naturalis en bekend TV-bioloog; wetenschapper Katja Peijnenburg van Naturalis; en architect Michiel Riedijk. Andere betrokkenen die een bijzondere rol hebben zijn bekende modeontwerpster Iris van Herpen en ontwerper Tord Boontje die beiden bijdroegen met opvallende ontwerpen aan en in het gebouw.

Bijzonder is de grootse inzet van talent uit de Leidse regio, waarmee het instituut het belang toont dat zij hecht aan de sterke verbondenheid met de regio Leiden.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×