(Foto: Emile van Aelst)

'Joke trui' dragers gezocht voor groepsfoto

Joke van der Poel wil iedereen met een door haar gebreide 3-Octobertrui verzamelen voor een groepsfoto. Die wordt gemaakt op woensdag 25 september om 19:00 uur in de Hooglandse Kerk. Een half uur later begint op diezelfde plek het oefenen voor de Koraalzang op 3 oktober.

Van der Poel begon zo’n vier jaar geleden met het breien van haar bekende rood-witte truien waar altijd een persoonlijk tintje voor de drager in verwerkt wordt. Inmiddels heeft ze meer dan vijftig 3-Octobertruien gebreid, maar ze weet niet meer exact voor wie allemaal. Met de groepsfoto hoopt ze alle truien weer eens bij elkaar te brengen.

Bekende truidragers
Onder de truidragers zijn veel bekende namen. Zo is met het minikoraal de Leidse burgemeester Henri Lenferink vaak in ‘Joke trui’ te zien en heeft sinds dit jaar ook de Oegstgeester burgemeester Emile Jaensch een mooie rood-witte trui. Ook rector magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden, Leidse Glibber Emile van Aelst en ‘Leiden stad van mijn hart’ schrijver Rens Heruer worden op 25 september verwacht voor de groepsfoto.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×