Gesprek met de burgemeester: “Oppassen dat de binnenstad niet te druk wordt”

32

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit. In deze eerste aflevering, aan het begin van een nieuw politiek jaar, blikken we terug op de zomerperiode, gaat het over de EL CID en de duizenden nieuwe studenten in de stad en kijken we vooruit naar de viering van 3 oktober. Hoe zorgt de burgemeester ervoor dat de binnenstad leefbaar blijft? En welke veiligheidsmaatregelen moeten er worden genomen voor het ‘feest der feesten’?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op deze eerste maandag van september

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Delen

32 reacties

 1. Wel ook rekening houden met de buitenwijken. Parken worden voll in kooien omgezet en de bewoners gaan tegen staan. Waar kan de mens vrij vliegen? Vrijheid om te leven en genieten kan niet bestaan als wij de vrijheid in onze stad beperken. Laat de parken vrij van spektakels en gesloten deuren.

 2. Een Leids burger op

  Dat het in de binnenstad steeds drukker wordt komt niet door het 3 oktoberfeest of de Elcid, maar door de vele evenementen die in de binnenstad georganiseerd worden: regelmatig krijgen bewoners van de binnenstad een brief in de bus waarin staat dat vergunning is verleend voor het zoveelste evenement…
  .
  Het verdient overigens wel aanbeveling die ambtsketen verliezende pedopamperaar tijdelijk aan zijn eigen ketting vast te leggen tot na 3 oktober, want anders is ie ‘m straks weer kwijt… 🙂

  https://sleutelstad.nl/2018/11/15/leidse-burgemeester-verliest-ambtsketen-tijdens-viering-leidens-ontzet/

 3. Binnenstad te druk? Weleens gekeken hoeveel winkels er leeg staan? Huren onevenredig hoog, veel winkeliers willen niet in de binnenstad vestigen….

Laat een reactie achter

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline